U protekla 24 sata u Zagrebu su zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom

Na koronavirus pozitivan je i jedan učenik te jedan nastavnik u dvije škole, zbog čega je za 37 djece i dva učitelja određena mjera samoizolacije

  • Lifestyle
  • Objavljeno 14.09.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

U protekla 24 sata u Zagrebu su zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Od novozaraženih, njih 14 su kontakti od prije pozitivnih osoba, dvoje imaju negativnu epidemiološku anamnezu, troje su povratnici s godišnjeg odmora, a jedna epidemiološka obrada je u tijeku, kazala je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Na koronavirus pozitivan je i jedan učenik te jedan nastavnik u dvije škole, zbog čega je za 37 djece i dva učitelja određena mjera samoizolacije. U samoizolaciji su trenutno šest razreda osnovne i tri razreda srednje škole, odnosno 10 nastavnika i 172 učenika, dodala je Šikić.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić odgovorila je optužbe zagrebačke oporbe da Zagreb nema novca za sudjelovanje u obnovi Zagreba nakon potresa.

“Zakonom je predviđeno osnivanje Fonda za obnovu Grada Zagreba i okolnih županija i u nacrtu ugovora fonda bit će predviđeni načini obveze, odgovornosti i prava osnivača”, kazala je Majić.

Dodala je da se ovog trenutka osnivaju radne skupine koje će se u ministarstvu precizno dogovoriti o ugovoru i nacrtu o osnivanju fonda.

Dodala je da ona sada “ne bi prejudicirala” ništa, dok se ne definiraju poslovi i obveze unutar fonda, što će se napraviti u roku od 30 dana.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, potres, škola, učenici, zagreb,

Više iz kategorije