U Osnovnoj školi Vukomerec na nastavi 90 posto djece, posjetila je ministrica Divjak

Divjak je razgovarala s ravnateljem škole Zdravkom Dominikom, a u izjavi novinarima rekla je da ju je on izvijestio da nastavu pohađa više od 90 posto učenika

  • Zagreb
  • Objavljeno 17.09.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Kako piše Nacionalni portal, prenoseći HINA-u, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak ujutro posjetila je Osnovnu školu Vukomerec u kojoj je na nastavu došlo više od 90 posto djece, a nakon što je od srijede nisu pohađala zbog pucnjave koja se dogodila u njezinoj neposrednoj blizini.

Divjak je razgovarala s ravnateljem škole Zdravkom Dominikom, a u izjavi novinarima rekla je da ju je on izvijestio da nastavu pohađa više od 90 posto učenika te da se nastava “odvija kako treba”.

U školi je od petka i krizni tim Ministarstva te se u njoj provode preventivni programi vezani uz krizne situacije, odnosno razgovori s roditeljima i učiteljima.

Ministrica naglašava kako je najvažnije “da se situacija smiri” kako bi učenici i učitelji mogli normalno provoditi nastavu.

“U razgovoru s ravnateljem zaključili smo da bi bilo izuzetno važno da se prostor oko škole osigura na način da se u nju ne ulazi i da se u prostoru škole ne odvijaju bilo kakva okupljanja, nego da je prostor škole isključivo za učenike i učitelje. I u tom smislu mislim da je važno da se njima osigura nesmetani rad”, dodala je.

Policija će, odgovorila je na pitanje novinara, biti tamo “koliko je potrebno”. Potvrdila je pritom da je jutros o tome razgovarala i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

“Pustimo da svatko radi svoj dio posla. Sigurna sam da policija zna odraditi svoj dio posla, a ono o čemu ja brinem, o čemu brine Ministarstvo znanosti i obrazovanja, jest da djeca budu sigurna u školi, da se osjećaju sigurnima, i da sve ide po školskom programu”, zaključila je Divjak.

U srijedu je u blizini vukomeračke osnovne škole došlo do pucnjave u sukobu dviju romskih obitelji zbog čega je više osoba uhićeno.

Djeca nakon toga incidenta, koji je srećom prošao bez ozlijeđenih, nisu pohađala nastavu, a održan je i prosvjed roditelja.

(Hina)

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ml

Tagovi: ministrica divjak, škola, vukomerec,

Više iz kategorije