U organizaciji HZJZ-a cijepljeno 445 studenata medicine i stomatologije

Studenti će cijepljenjem postići odgovarajuću zaštitu koja će im uvelike olakšati stručnu praksu koju obavljaju u izravnom doticaju s pacijentima

  • Lifestyle
  • Objavljeno 07.05.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u četvrtak je u Školi narodnog zdravlja ”Andrija Štampar” u Zagrebu drugom dozom cjepiva protiv Covida-19 cijepljeno 445 studenata medicine i stomatologije sa Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti će cijepljenjem postići odgovarajuću zaštitu koja će im uvelike olakšati stručnu praksu koju obavljaju u izravnom doticaju s pacijentima, priopćeno je iz HZJZ-a.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a dr. Ivana Pavić Šimetin izrazila je zadovoljstvo odazivom studenata i povjerenjem koje budući zdravstveni djelatnici imaju prema cjepivima protiv bolesti COVID-19.

Danas su se cijepili studenti završnih godina medicine i stomatologije, a riječ je o drugoj dozi cjepiva AstraZeneca.

“Ovo je cijepljenje od velike važnosti jer pokazuje povjerenje budućih zdravstvenih radnika u cjepivo AstraZenaca. HZJZ je od početka imao pozitivan stav prema tom cjepivu u smislu da se svi trebaju cijepiti neovisno od dobi i spolu. Ovo cijepljenje pokazuje kako smo uspješno prenijeli tu poruku”, navela je dr. Pavić Šimetin.

Fabijan Jelovčić, student Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izjavio je kako se cijepio iz dva razloga. “Želim se što prije vratiti u kliniku bez straha, a drugo, želim biti primjer drugima. Dolazim iz male sredine i ovime želim dodatno ohrabriti svoje sugrađane da se odluče na cijepljenje protiv bolesti Covid-19”, dodao je.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: andrija štampar, cijepljenje, hzjz, medicina, stomatologija, studenti,

Više iz kategorije