U Ludbregu održan “Trsek 2019.”, međunarodna izložba mladih vina

Ta tradicionalna izložba mladih vina, koja se održava u organizaciji udruge vinogradara "Trsek", izrasla je u zavidnu manifestaciju ...

Na 27. Međunarodnoj izložbi mladih vina, Trsek, najvećoj takve vrste u Hrvatskoj, koja se 25. i 26. siječnja održavala u Ludbregu, okupilo se više od 300 vinara s područja Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a za ocjenjivanje je bilo prijavljeno 577 uzoraka, od čega 565 vina, devet voćnih vina i tri rakije – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Ta tradicionalna izložba mladih vina, koja se održava u organizaciji udruge vinogradara “Trsek”, izrasla je u zavidnu manifestaciju.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić rekao je kako ga veseli što je ta izložba izrasla u najveću izložbu mladih vina u Hrvatskoj.

“To je još jedno priznanje za Varaždinsku županiju i njezin turistički razvoj”, rekao je i dodao kako će Varaždinska županija i nadalje podržavtirad udruge Trsek, a da ods vinogradara i vinara očekuje i veće ambicije.

Zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik istaknula je da je udruga “Trsek” jedna od najaktivnijih udruga na ludbreškom području, a pohvalila je i projekt zajedničkog uređenja pokaznog podruma kao jedne od glavnih turističkih točki Grada Ludbrega.

Predsjednik udruge Branko Kežman zahvalio je na podršci svima, kao i ostalim srodnim udrugama koje se okupljaju radi unapređenja proizvodnje vina i podizanja turističke ponude Ludbrega i okolice.

Najbolje ocjenjena mlada vina na 27. međunarodnoj izložbi mladih vina Trsek 2019. u hotelu “Crnković” – u kategoriji bijelo proglašena je graševina 1/1 vinarije Kopjar, a u kategoriji crno merlot 3/21 KER-VIN vlasnik: Tomislav Glavić. Od ukupno 577 prikupljenih uzoraka 19 posto dobilo je zlatna odličja, 54 posto srebrna, 18 posto brončana, priznanja su dobila 2 posto uzoraka, dok ih je 7 posto eliminirano.

Tagovi: ludbreg, mlado vino, trsek, vino,

Više iz kategorije