U bolnici Vrapče svečano otvoren novouređeni prostor Radiologije i pušten u rad CT

Svečano otvoren novouređeni prostor Radiologije i pušten u rad prvi CT uređaj u toj bolnici vrijedan dva milijuna kuna

  • Politika
  • Objavljeno 04.02.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

U Zavodu za dijagnostiku i intenzivno liječenje Klinike za psihijatriju Vrapče u ponedjeljak je svečano otvoren novouređeni prostor Radiologije i pušten u rad prvi CT uređaj u toj bolnici vrijedan dva milijuna kuna.

Svečanom otvaranju, uz ravnatelja i osoblje bolnice, nazočili su ministar zdravstva Milan Kujundžić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

“CT donosi veliku dobrobit za bolnicu i pacijente koji nerijetko imaju indikaciju za hitni CT i za CT dijagnozu”, rekao je ministar Kujnudžić te dodao kako je Vlada to prepoznala i osigurala sredstva.

Ravnatelj Klinike za psihijatriju Vlado Jukić istaknuo je kako će novi CT pospješiti dijagnostiku i da je taj uređaj “važna karika” u dijagnostici bolesnika budući da, prema nekim istraživanjima, gotovo jedan posto psihijatrijskih bolesnika u osnovi ima nekakav proces na mozgu”. “Sada se praktički rutinski kod svake prve psihoze radi CT mozga”, dodao je.

Ukupno je u prostor Radiologije uloženo 2,5 milijuna kuna s tim da je Grad Zagreb osigurao 560.000 kuna, dodao je.

“Konačno Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb rade zajedno, sinergijski, da bi dizali standard u zdravlju koje Zagrepčani zaslužuju”, ustvrdio je gradonačelnik Bandić.

(Hina)

Foto: Hina

Tagovi: ct, klinika za psihijatriju, milan bandić, milan kujundžić, vrapče, zagreb,

Više iz kategorije