Trudnici u zagrebačkom rodilištu poslužili žgance i crve

DOBILA JE ODŠTETU

  • Crna kronika
  • Objavljeno 12.04.2019
  • Piše: Nikol Boljfetić

Zbog serviranog tanjura palente s mlijekom i crvima u KBC-u Sestre milosrdnice u kolovozu 2016. godine Croatia osiguranje je u ime bolnice Diani Kovačević (27) isplatilo 5.050 kuna. Ona je tada bila trudnica u visokom stupnju trudnoće, koja je na Odjelu za trudnice i rodilje provela gotovo mjesec i pol dana, a iako je u prijedlogu odštetnog zahtjeva tražila 20.000 kuna, osiguranje joj je isplatilo tek četvrtinu traženog iznosa.

Večera koja je 3. kolovoza 2016. trudnici Kovačević stigla na bolnički krevet ni dan danas joj ne izlazi iz glave. Bila je to kukuruzna krupica u mlijeku s većom količinom bijelih crva koji se isprva nisu primijetili, jutarnji.hr
“U mojoj kući žganci se više ne jedu. To je završena priča, jer ih ne mogu vidjeti ni nacrtane, a da mi se opet ne vrate ružna sjećanja iz trudničkih dana. I dalje kopam po tanjuru prije svakog obroka i provjeravam što je točno u njemu. Znam da mi je to sad već udarilo na psihu. Nedavno je kćer u vrtiću imala za jelo žgance pa me je prošla jeza. Ne kažem da su crvi sad posvuda, ali strah ne jenjava. Kad sam ih našla u tanjuru nisam mogla vjerovati što vidim.

Stavila sam ih na žlicu i odnijela u sestrinsku sobu gdje su one taman jele. S nevjericom su me slušale, da bi spremačica uzela žlicu i potvrdila da sam donijela crve. Molila sam da me pregledaju i da mi pozovu psihijatra, jer me uhvatila panika. Na to su odgovorile da mi ne treba ništa, nego da će reagirati tek ako dobijem temperaturu. Preznojavala sam se, nisam mogla spavati, sanjala sam crve kako mi napadaju dijete. Rodila sam šest dana nakon toga, ranije od predviđenog, i to carskim rezom”, ispričala je Diana Kovačević.

Odmah nakon događaja bolnica se ispričala i priznala propust. No, napomenuli su da je na etiketi spornog brašna kao datum pakiranja bio naznačen 12. srpnja 2016. te da se vreća ne otvara sve dok njezin sastav ne ide u pripremu. Vreće im stižu direktno od dobavljača hermetički zatvorene, a svi dotadašnji nalazi sanitarne inspekcije bili su zadovoljavajući.

Foto: Pixabay

Tagovi: crvi, rodilište, trudnica, vinogradska,

Više iz kategorije