Trener Jovičević: Ovo je finale trenutak za uživanje, obuzima nas lijep osjećaj nepoznanice

''Trpimo malo u ligi, imamo puno utakmica i natjecanja, negdje smo posustali'' - rekao je ...

  • Sport
  • Objavljeno 02.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Trener Igor Jovičević najavio je put mlade momčadi Dinama u London i finalni ogled prestižnog natjecanja Premier League International Cup (Bayern – Dinamo, stadion The Den, London, četvrtak, 2.5., 20h po hrvatskom vremenu) – piše GNK Dinamo.

– Ovo je nastavak jedne lijepe priče i bajke koju smo zaslužili. Objeručke prihvaćamo to… sama pomisao osvajanja pehara baca nam osmijeh na lice i puni nas samopouzdanjem i optimizmom da smo zasluženo ovdje u finalu. Na putu do finala igrali smo s velikim ekipama koje su po svim parametrima ispred nas, i financijski, zatim i na samom terenu. Pokazali smo da se možemo boriti s jakim momčadima i da možemo okrenuti utakmicu u prijelomnim trenucima. To je bio fascinirajući put koji nam je dao samopouzdanje, i daje nam da s razlogom možemo misliti da se i s Bayernom možemo ravnopravno boriti. Radi se o jako dobroj ekipi koja ima iskusne igrače, neki imaju iznad 30 godina, kao na primjer kapetan… ti stariji igrači dirigiraju ekipi i sigurno da je to za ovaj turnir vrlo značajno. Mi imamo svoj plan i adute i vjerovat ćemo igračima i međusobno da ćemo na terenu donositi prave odluke.

Komentar na ekipu Bayerna?

– Bayern je favorit na papiru, sposobni su držati visoki pritisak i ritam igre. Ne odustaju i prava su njemačka ekipa koja ide do kraja, ne reagiraju na pogreške suca, na izgubljene lopte, oni idu do kraja i moramo se s tim nositi.

Na put s ekipom ide i prvotimac Nikola Moro?

– Moro je izrazio želju da igra s ovom ekipom. Zadovoljan sam i sretan što je s nama. Sretan sam što je dio kolektiva koji igra to natjecanje i velik je i važan kotačić za nas, bez njega vjerojatno ne bismo bili u finalu. On je dio ove ekipe, sa svim dužnim poštovanjem što je igrač prve momčadi i jedan od najperspektivnijih igrača za prvu ekipu u budućnosti. Njegovo iskustvo igranja prve lige, talent i karakter pomoći će nam protiv Bayerna.

– Nogomet je igra emocija, svi smo ljudi. Negdje jednostavno ne možeš dati sto posto. Trpimo malo u ligi, imamo puno utakmica i natjecanja, negdje smo posustali. Ipak se znaju klupski prioriteti, a to je bilo pojačati juniore da se osvoji prvenstvo. Nemamo takvu širinu da bismo istrpili sva tri natjecanja, a prioritet nam je bio izgurati Europu dokle je moguće. Premašili smo ovime svoja očekivanja s početka sezone, a put nije još završen. Ovo je finale zaista trenutak za uživanje i obuzima nas lijep osjećaj nepoznanice – što će se dogoditi u samoj utakmici. Ali ovo što doživljavmo – to je to finale, kada gledamo velike ekipe koje igraju finale sada znamo kakav je to osjećaj.

Susret je najavio i mladi igrač prve momčadi Nikola Moro:

– Trener Jovičević nazvao me i objasnio situaciju, da sam potreban ekipi i da bi volio da putujem s njima. Rekao sam da može i da ću biti na raspolaganju, da računaju na mene. Meni je drago što mogu igrati s njima. Puno su mi pomogli kada sam se vraćao nakon ozljede. Odigrao sam puno utakmica s njima, na jedan način sam im dužan, a s druge strane volim ekipu i trenera i drago mi je što sam tu. Sigurno da svakoga pale ovakve utakmice, igrao sam turnir protiv Porta, i znam da su momci svladali i izbacili velike ekipe. Sigurno da će svima puno značiti i ovaj trofej, ako ga osvojimo. Bayern je veliki klub, ali ne trebamo se sami podcjenjivati. Nema favorita, idemo se potući s njima pa što bude.

Dinko Horkaš slaže se da je ovo finale velika nagrada za sav trud i rad cijele ekipe:

– Cijela ekipa radi kao jedan, teška je sezona iza nas i ovo je neka nagrada za sav trud i odricanje. Nema pritiska, sigurno da je ovo utakmica naših karijera, ali i najlakša jer nemamo pritisak. Bilo bi lijepo vratiti se kući s peharom. Ipak, pita se nešto i Bayern, oni su favoriti, a mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Idemo na sto posto, to obećajem.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: dinamo, finale, igor jovičević, london, premier league international cup, trener, utakmica,

Više iz kategorije