Tragedija u Blatu: Na djevojčicu na zebri naletio BMW, stanovnici Blata potreseni prozivaju stručnjake: ‘Spalite svoje diplome’

TRAGIČNA NESREĆA NA KARLOVAČKOJ

  • Crna kronika
  • Objavljeno 24.05.2019
  • Piše: Nikol Boljfetić

U Zagrebu se sinoć oko 21 sat dogodila teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dijete.

Kako je izvijestila policija, nesreća se dogodila nešto iza 21 sat na Karlovačkoj cesti.

Prema neslužbenim informacijama, poginula je djevojčica u dobi od šest godina. Na nju je, dok je prelazila cestu preko pješačkog prijelaza, naletio osobni automobil marke BMW krapinskih registracijskih oznaka.

Vozač vozio pod utjecajem alkohola

Policijska uprava zagrebačka objavila je nove detalja nesreće te upozorila vozače na zakonom zabranjeno ponašanje za volanom. Objavu prenosimo u cijelosti:

” Vozači, poštujući prometne propise i obaveze prema pješacima, učinite ceste sigurnijim mjestom za vas i sve sudionike u prometu.

Jučer, oko 21 sat i 5 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao osobnim automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na dijete koje se kretalo preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja.
Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen promet.  Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Apeliramo na sve vozače koji sudjeluju u prometu na cesti da svojom vožnjom i postupcima utječu, kako na svoj život, tako i  na život  drugih sudionika u prometu.

Podsjećamo da je vozač dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Ako su pješaci djeca, vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kad tek stupaju na pješački prijelaz.”

Susjedi uvjereni da se tragedija mogla spriječiti

Susjedi pogniule djevojčice potreseni su ovom tragedijom te na društvenim mrežama prozivaju prometne stručnjake jer su maknuli ležeće policajce s ceste.

Smatraju da do tragedija ne bi došlo da su na istim mjestima bili ležeći policajci.

“Dragi vijećnici VMO Blato, danas je ugašen život jednog malog anđela na našoj Karlovačkoj cesti na kojoj su ‘veliki prometni stručnjaci’ odlučili kako treba osigurati promet na istoj. E, pa mislim da bi te stručnjake trebalo opet pozvati i reći im da svoje diplome zapale jer našoj prometnoj situaciji nisu pomogli, nego su zaslužni za tragediju koja se danas dogodila.

Naime, da su se vratili ležeći policajci koji su nekada bili postavljeni, možda do ove tragedije ne bi došlo. No prometni stručnjaci su rekli da ‘uspornici doprinose smirivanju prometa, ali isto tako štetno djeluju na objekte u neposrednoj blizini u smislu pucanja fasada i statičkog oštećenja objekata uslijed velikih vibracija i buke koju proizvode vozila prolazeći preko njih'”, samo je jedan od komentara.

Tagovi: dijete, prometna nesreća,

Više iz kategorije