Šuker: Siguran sam da Marić radi na mjerama za gospodarstvo

Ministar Marić ima veliko iskustvo iz krize 2008., siguran sam da se s kolegama iz Ministarstva koristi njime i sa svim raspoloživim podacima radi na mjerama koje treba poduzeti kako naše gospodarstvo ne bi potonulo u nečemu na što ne možete utjecat

Saborski zastupnik Ivan Šuker (HDZ) izrazio je u četvrtak uvjerenje kako ministar financija Zdravko Marić radi na mjerama koje treba poduzeti da hrvatsko gospodarstvo ne bi potonulo zbog učinka pandemije koronavirusa.

“Ministar Marić ima veliko iskustvo iz krize 2008., siguran sam da se s kolegama iz Ministarstva koristi njime i sa svim raspoloživim podacima radi na mjerama koje treba poduzeti kako naše gospodarstvo ne bi potonulo u nečemu na što ne možete utjecati”, rekao je Šuker u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o osiguranju, očito imajući na umu utjecaj pandemije koronavirusa.

O predloženim izmjenama, koje su dobile potporu i HDZ-a i SDP-a, Sabor je raspravljao kraće od pola sata, naime, nisu se pojavili prijavljeni govornici Ivan Lovrinović (PH), Grozdana Perić (HDZ), te SDP-ovi Saša Đujić i Gordan Maras.

Šuker napominje da su zakonske izmjene tehničke naravi, predlažu se radi dosljednog prijenosa europske Direktive Solventnost II, no ističe kako je rasprava o njima prilika da se progovori o aktualnoj situaciji izazvanoj koronavirusom i negativnim učincima na gospodarstvo.

Ovo je prilika da progovorimo o segmentu financijskog sektora koji ima novce i u kriznim situacijama može sudjelovati u Vladinim projektima za pomoć gospodarstvu, kaže zastupnik i navodi kako je ukupna aktiva društava za osiguranje na kraju prošle godine iznosila 45, 4 milijardi kuna.

Predložene zakonske izmjene podržava i SDP, čiji Boris Lalovac ističe da idu u smjeru jačanje tržišta osiguranja. Hvali i obvezu ishođenja prethodnog odobrenja od Hanfe za obavljanje funkcije člana nadzornog odbora društva za osiguranje.

Svim institucijama koje Hanfa kontrolira potrebno je njezino odobrenje, ne samo za člana uprave, nego i nadzornog odbora, rekao je Lalovac.

Tagovi: gospodarstvo, Marić, šuker,

Više iz kategorije