Stručni skup studenata ‘Mi imamo rješenja’

I ove se godine Zagrebački energetski tjedan bavi ključnim temama ... :)

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 14.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

U sklopu Zagrebačkoga energetskog tjedna, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić jučer je na Građevinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvorila stručni skup studenata Mi imamo rješenja – vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj.

Na skupu su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Arhitektonskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti i Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta prezentirali svoje znanstvene projekte i radove o primjeni novih tehnologija u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.
 
I ove se godine Zagrebački energetski tjedan bavi ključnim temama – problemima iz područja energije, ekologije, učinkovitijega iskorištavanja ljudskih resursa, a svi redom zahtijevaju sinergijski učinak zainteresiranih, od lokalne uprave i samouprave do državnih tvrtki i znanstvenih zajednica kako bi se pronašla kvalitetna i promta rješenja, rekla je zamjenica Majić.  U budućnost trebamo krenuti s mladim generacija i naraštajima jer sam uvjerena da oni imaju viziju, dodala je zamjenica.
 
Zahvalivši Gradu Zagrebu što je omogućio da se deseti energetski tjedan održi upravo na njihovu fakultetu,  dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić je istaknuo da su projekti što se danas prezentiraju radovi studenata i njihovih mentora i da su ih pripremali izvan redovite nastave.
 
Svim studentima koji sudjeluju u stvaranju važnih projekta u području tehničkih znanosti mnogo sreće i uspjeha je zaželio Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: Grad Zagreb (službena stranica)

Tagovi: damir boras, fakultet, projekt, studenti, sveučilište u zagrebu, zagrebački energetski tjedan,

Više iz kategorije