Stanje na cestama: mjestimično mokri kolnici, radovi na određenim dionicama

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te Jadranska magistrala (DC8).

  • Lifestyle
  • Objavljeno 12.12.2018
  • Piše: Marko Leskovar

Pozivamo vozače na pojačan oprez na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Komin i Breznički Hum, zbog životinje na kolniku. Prema dojavi radi se o psu.

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te Jadranska magistrala (DC8).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Gorskom kotaru, Lici i dijelu Slavonije. U Lici ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost i na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gornja Ploča.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Do 15. prosinca na autocesti A1 zbog radova na vijaduktu Drežnik promet teče dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke/Splita). Zatvoren je izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Rijeke/Splita prema Karlovcu te se vozi obilazno preko čvorova Bosiljevo i Novigrad (državnim cestama DC3 i DC6) prema Karlovcu.

 

Radovi u noći 11./12. prosinca:

  • od 23:00 do 05:00 sati zbog redovitog održavanja za sav promet bit će zatvorena autocesta A7 između čvorova Sv. Kuzam i Draga;
  • od 22:30 do 06:00 sati kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa;
  • od 22:00 do 05:00 sati ujutro bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis. Tijekom prve faze bit će zatvoren istočni kolnik, a tijekom druge zapadni. Obilazak je starom kliškom cestom (ŽC6253).

Na državnoj cesti DC307 Marija Bistrica-Stubica vozi se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova.

Zimski su uvjeti (promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom te vozila bez propisane zimske opreme) na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Tagovi: hak, stanje na cestama,

Više iz kategorije