Spektakularna revija pobjednika u Ledenoj dvorani Doma sportova

U četiri natjecateljska dana zagrebačka je publika vidjela brojne mlade zvijezde od kojih ćemo već sljedeće sezone neke gledati i u seniorskoj konkurenciji :)

  • Sport
  • Objavljeno 11.03.2019
  • Piše: Antonela Verković

Spektakularnom revijom pobjednika u nedjelju je u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu završeno Svjetsko juniorsko prvenstvo u umjetničkom klizanju koje je okupilo 180 klizačica i klizača iz 44 zemlje.

Na led su ponovno izašli svi osvajače medalja, kao i brojni drugi natjecatelji među kojima i naši Hana Cvijanović te Charles Henry Katanović. Pred oko tri tisuće gledatelja u Ledenoj predstavile su se i najmlađe klizačice Lena Čusak i Tonka Žitković.
“Vrlo samo zadovoljni prvenstvom i mislim da smo digli letvicu vrlo visoko. To je ono što smo htjeli jer je prošlo 20 godina od zadnjeg Svjetskog juniorskog prvenstva, a i moderniziralo se sve u svijetu pa moramo i mi. Rekla bih da su ženski programi nadmašili sve što sam vidjela na Europskom prvenstvu nedavno u Minsku i mislim da je ova juniorska konkurencija svakako na razini seniorske te mogu komotno ići na seniorska prvenstva. Prvih pet klizačica sutra može ići na Olimpijske igre, to su tako dobri programi i izvedbe. Rusi su i ovoga puta pokazali dominaciju, ali to je već rekla bih tradicionalno, toliko je ta ruska škola i njihov stav prema sportu poseban.
Hana Cvijanović i Charles Henry Katanović napravili su veliku stvar. Hana je ostala nadomak finala no zaista smo ponosni na prikazane programe. Mislim da su pred hrvatskim klizanjem sjajne godine”, izjavila je nakon završetka revije pobjednika predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i Organizacijskog odbora Svjetskog juniorskog prvenstva Morana Paliković Gruden.
U četiri natjecateljska dana zagrebačka je publika vidjela brojne mlade zvijezde od kojih ćemo već sljedeće sezone neke gledati i u seniorskoj konkurenciji, a zasigurno će se u Zagreb vraćati, jer 2021. godine će Ledena dvorana biti domaćin Europskom seniorskom prvenstvu.
FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: dom sportova, klizanje, ledena dvorana, natjecanje, svjetsko juniorsko prvenstvo,

Više iz kategorije