Špansko, place to be: kretanje – hrana – zdravlje

Osnovni je cilj ove manifestacije, biciklijade i edukativnih sadržaja promocija zdravog i ekološki održivog načina života, kao i turistička promocija Grada Zagreba te lokalnih OPG-ova

  • Lifestyle
  • Objavljeno 03.06.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Pandemija koronavirusa kod svih je dobnih skupina osvijestila potrebu za održavanjem psihofizičke forme, kao i važnosti kretanja i rekreacije te aktivnog načina života. Kao i proteklih godina, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, kao partner sudjeluje u još jednoj javnozdravstvenoj akciji „Špansko, place to be: kretanje – hrana – zdravlje“, koju organiziraju Grad Zagreb i Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje u suradnji s Domom zdravlja Zagreb-Zapad te udrugom Biciklom do zdravlja, a u sklopu koje će se održati i prigodna biciklijada.

Osnovni je cilj ove manifestacije, biciklijade i edukativnih sadržaja promocija zdravog i ekološki održivog načina života, kao i turistička promocija Grada Zagreba te lokalnih OPG-ova, koje ćete imati priliku upoznati kroz bogat sajamski program.

Bickilijada će započeti u 10 sati i trajat će do 11 sati, kada započinje ostatak prigodnog programa koji će uključivati:

  • Sajam OPG-ova,
  • Edukativni javnozdravstveni dio programa u organizaciji stručnjaka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ (važnost certificiranja proizvoda dodane kvalitete, praktični prikaz mjerenja količine peludnih zrnaca u medu i zraku, aktivnosti vezane uz mjerenje tlaka, mjerenje šećera u krvi i optometrije (Veleučilište Velika Gorica) i zdravstvena savjetovanja),
  • Zabavni dio programa koji uključuje glazbeni program te raznu ponudu jela i pića.

„Špansko, place to be: kretanje – hrana – zdravlje“  subota, 4. lipnja 2022. u 8 sati, na Trgu Ivana Kukuljevića, Zagreb.

Tagovi: biciklijada, špansko, zdrav život,

Više iz kategorije