Smotra sveučilišta u Zagrebu

Manifestacija koja iz godine u godine privlači sve veći broj školaraca....

  • Zagreb
  • Objavljeno 24.11.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, trodnevna manifestacija koja se već tradicionalno organizira kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima, održava se još danas u Studentskom centru u Zagrebu, a popodne će biti svečano zatvorena dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima i umjetničkim programom.

Posjetitelji će moći prisustvovati panel-diskusiji predstavnika sastavnica Sveučilišta u Zagrebu po područjima, a danas će se predstaviti studij “Vojno vođenje i upravljanje” i “Vojno inženjerstvo” i  Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu s radionicama i interaktivnim satovima u Francuskom paviljonu.

Svečanost zatvaranja Smotre sveučilišta bit će na zatvorenoj pozornici u izložbenom šatoru u 14. 30 sati, uz dodjelu priznanja najuspješnijim sudionicima i umjetnički program.

Modna revija TTF-a

Bit će tu modna revija studenata Tekstilno tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pod nazivom TTF-Kreativni fragmenti taj će fakultet predstaviti modele iz pojedinih opera koje su proteklih godina organizirale i realizirale tri akademije koje djeluju u sastavu Sveučilišta u Zagrebu.

Osim toga, TTF i Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu predstavit će modele iz kolekcije Richter koja je nastala za potrebe natječaja Richter u okviru kojeg je ostvarena suradnja između TTF-a, tvornice “Čateks” i Muzeja suvremene umjetnosti.

Moći će se vidjeti i radovi nastali u sklopu projekta Međunarodnih EDU radionica kostimografije i mode, performativne izložbe Maske: staroslavenska mitologija i drugih projekata koje se provode na TTF-u i u suradnji s umjetničkim akademijama.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena  od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj Smotri predstavljaju se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije – sveukupno oko 80 sudionika.

Riječ je o najstarijoj manifestaciji toga tipa u Republici Hrvatskoj, koju Sveučilište u Zagrebu organizira već više od 20 godina.

(Hina)

foto: Pexels (ilustracija)

 

Tagovi: smotra, studenti, sveučilište, učenici,

Više iz kategorije