Rotary klub Zagreb Grič prikupio 100.000 kuna za humanitarne svrhe

Rotary klub Zagreb Grič u 2022. godini se posvetio borbi protiv dječje paralize i poticanju domaćeg znanja. Humanitarna akcija održana je upravo na Svjetski dan borbe protiv dječje paralize

  • Lifestyle
  • Objavljeno 31.10.2022
  • Piše: Danilo Maričević

Rotary klub Zagreb Grič je na humanitarnoj večeri povodom treće godine postojanja prikupio 100.000 kuna za svoja dva fonda – Stop Polio te Fond za stipendiranje darovitih studenata i učenika „Saša Divjak“.

„Rotary klub Zagreb Grič aktivno djeluje u akcijama namijenjenima lokalnoj zajednici, a usmjerenima prema poboljšanju životnih uvjeta, zdravlju, obrazovanju i ublažavanju siromaštva. Svoja smo sredstva ove godine najviše usmjerili prema zdravlju i poticanju domaćih, talentiranih mladih ljudi kojima želimo pružiti perspektivu u domovini“, rekao je dr. Domagoj Gajski, predsjednik Rotary kluba Zagreb Grič.

Tijekom gala večere u Preporodnoj dvorani brojne ugledne goste oduševila su poznata glazbena imena kao što su swing i jazz pjevač Marko Tolja, omiljeni pjevač mlađe generacije Matija Cvek, virovitička grupa Vatra i bend Palameta, koji svi odreda redovito sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama.

Upravo rotarijanci zaslužni za uspješnu borbu protiv poliomijelitisa

Rotary klub Zagreb Grič u 2022. godini se posvetio borbi protiv dječje paralize i poticanju domaćeg znanja. Humanitarna akcija održana je upravo na Svjetski dan borbe protiv dječje paralize, zarazne bolesti koja najčešće pogađa djecu mlađu od pet godina, a protiv koje je cijepljeno više od dvije milijarde djece u 122 države. 

Kako bi potaknuli razvoj znanosti, koja ima značajnu ulogu u borbi s medicinskim, ali i drugim problemima, članovi Rotary kluba Zagreb Grič osnovali su Fond za stipendiranje darovitih studenata i učenika „Saša Divjak“, kojim će se poticati usavršavanje domaćih mladih stručnjaka na svim poljima. Odvjetnik Saša Divjak jedan je od idejnih začetnika Rotary kluba Zagreb Grič i osnivač odvjetničkog društva Divjak, Topić i Bahtijerević. Bio je pokretač brojnih humanitarnih akcija, a njegova nastojanja da pomogne potrebitima živjet će i dalje upravo kroz fond za stipendiranje darovitih, za koje su sredstva, između ostalog, prikupljena tombolom.

Rotary zajednica u Hrvatskoj okuplja gotovo 2000 članova iz stručnog i poslovnog života, okupljenih u 70-ak klubova, dok ih je u svijetu više od milijun.

Na večeri u Preporodnoj dvorani okupili su se brojni uzvanici iz političkog, društvenog i javnog života, između ostalog Ivan Miškulin, Domagoj Gajski, Darko Tipurić, Igor Mikloušić, Nikola Milojević, Damir Jugo i drugi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagovi: gala večera, humanitarna večer, Rotary klub Zagreb Grič,

Više iz kategorije