Rijetke pasminske mačke na izložbama za vikend u Westgateu

Dvjestotinjak mačaka iz pet europskih zemalja sudjelovat će ovog vikenda na dvije međunarodne izložbe koje u zagrebačkom Westgate Shopping Cityju

  • Lifestyle
  • Objavljeno 28.02.2019
  • Piše: Tamara Lemajić

Dvjestotinjak mačaka iz pet europskih zemalja sudjelovat će ovog vikenda na dvije međunarodne izložbe koje u zagrebačkom Westgate Shopping Cityju organizira Savez felinoloških društava Hrvatske.

U subotu i nedjelju, 2. i 3. ožujka, bit će predstavljeno 16 pasmina, od kojih su neke iznimno rijetke, poput Burmanske mačke, Devon Rexa i Kartuzijske mačke, istaknula je tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leoplodović.

Dodala je kako su u konkurenciji za titulu najljepših, uz već spomenute tri pasmine i Egzota, Perzijska mačka, Ragdoll, Sveta Birma, Maine Coon, Neva Maskerada, Norveška šumska, Bengalska mačka, Britanska kratkodlaka mačka, Snow Shoe, Ruska plava, Sijamska te Domaća dugodlaka mačka.

U nedjelju će Savez felinoloških društava Hrvatske objaviti i najljepše mačke za 2018., prema ukupnom plasmanu na međunarodnim izložbama u Hrvatskoj tijekom prošle godine. Ukupno će biti proglašeno 12 nacionalnih pobjednika i najuspješnija uzgajivačnica Hrvatske čije su mačke postigle najviše bodova.

Izložbe će za posjetitelje biti otvorene u subotu od 11 do 20 sati i u nedjelju od 10 do 18 sati. Najatraktivniji dio programa oba dana bit će “Best in Show”, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu početi u 18,30 sati, a u nedjelju u 16,30 sati, priopćio je Savez felinoloških društava Hrvatske.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: izložba, mačke, rijetke mačke, west gate,

Više iz kategorije