Raspisan poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2021.

Poziv je raspisan za programe iz svih područja kulturnog stvaralaštva nakon provedenih konzultacija s kulturnim vijećima i povjerenstvima

  • Kultura
  • Objavljeno 03.09.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu s rokom prijave od 1. rujna do 1. listopada 2020. godine raspisalo je u utorak Ministarstvo kulture i medija.

Poziv je raspisan za programe iz svih područja kulturnog stvaralaštva nakon provedenih konzultacija s kulturnim vijećima i povjerenstvima, priopćeno je iz Ministarstva, pri čemu napominju da je poziv prilagođen okolnostima uvjetovanima pandemijom koronavirusa.

Ministarstvo upućuje prijavitelje da predlože programe koje je moguće realizirati uz epidemiološka ograničenja, posebno vodeći računa o tome da iz svakoga područja predlože različite mogućnosti održavanja programa, uključujući kvalitetno i inovativno osmišljene i producirane digitalne sadržaje.

Isto tako, upućuje ih da planiraju veći broj programskih aktivnosti manjih formata u kontinuitetu ili unutar veće cjeline, da u području izvedbenih umjetnosti plarniraju veći broj repriznih izvedbi, a u području muzejske djelatnosti i vizualnih umjetnosti da planiraju manji broj projekata koji se realiziraju tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Prijavitelje se poziva da održavaju programe na otvorenom i/ili u prostorima u kojima se može osigurati propisan razmak između posjetitelja sukladno epidemiološkim uvjetima, da što više surađuju s domaćim autorima i umjetnicima, te da ostvaruju što veću suradnju s drugim manifestacijama iz srodnih umjetničkih područja.

Naknadno će se raspisati posebni javni pozivi usmjereni na specifične segmente kulturnog stvaralaštva, kaže se u priopćenju Ministarstva kulture i medija.

Prijave se podnose od 1. rujna do 1. listopada elektroničkim putem na odgovarajućim e-obrascima (za svako programsko područje posebna e-prijavnica te za međunarodnu kulturnu suradnju za svaku zemlju posebna e-prijavnica) koji su dostupni na stranicama Ministarstva kulture i medija: https://e-prijavnice.min-kulture.hr/e-pisarnica. Uz svaku elektronički popunjenu e-prijavnicu potrebno je učitati, odnosno pohraniti svu propisanu popratnu dokumentaciju u digitalnom obliku.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: javni poziv, kultura, ministarstvo kulture i medija,

Više iz kategorije