Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce – “STEM: Mladi za mlade”

"STEM: Mladi za mlade" je projekt edukacije namijenjen učenicima srednjih i osnovnih škola koji su zainteresirani za prirodne znanosti, informatiku, inženjerstvo i matematiku. U idućih nekoliko tjedana održat će se četiri radionice

  • Zagreb
  • Objavljeno 25.05.2023
  • Piše: Darija Kovačić

U sklopu projekta „STEM: Mladi za mlade“ udruge Istraživački centar mladih i Bioteka otvorile su prijave za besplatne radionice i predavanja iz STEM-a.

„STEM: Mladi za mlade“ je projekt edukacije namijenjen učenicima srednjih i osnovnih škola koji su zainteresirani za prirodne znanosti, informatiku, inženjerstvo i matematiku. U idućih nekoliko tjedana održat će se četiri radionice.

Radionica „Redox rampage“ – 27.05. u 11h na Institutu za fiziku

Prilikom ove radionice, namijenjene srednjoškolcima koji se žele okušati u kemiji, izvest će se mnoštvo pokusa u kojima se odvijaju različite redoks reakcije. Sudionici će dobiti priliku izvoditi razne eksperimente, ali i razumjeti kemijske jednadžbe koje ih opisuju. Prijaviti na radionicu možete se  putem poveznice.

Radionica „Da sam mali dio koda…“  – 28.05. u 10h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Ova radionica, namijenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola, sa sudionicima kroz interaktivne aktivnosti i igre obradit će osnovne programiranja. Sudionici će dobiti priliku naučiti značenje i primjenu petlji i grananja u programiranju na zabavan i praktičan način. Prijaviti na radionicu možete se putem poveznice.

Radionica „AstroPython“ – 03.06. u 14h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

Na ovoj radionici, namijenjenoj učenicima osnovnih škola i srednjih škola koji pokazuju interes za astronomiju i programiranje, sudionici će naučiti kako pomoću programskog jezika Python i posebnog tipa zvijezdi pod nazivom Cefeide izračunati starost svemira. Sudionici će dobiti priliku primijeniti svoje programersko znanje na stvaran i aktualan problem u današnjoj astronomiji i fizici. Prijaviti na radionicu možete se putem poveznice.

Radionica „Pogled u prošlost – brzina svjetlosti“ – 10.06. u 11h na Institut za fiziku

Na ovoj radionici, namijenjenoj učenicima osnovnih škola i srednjih škola koji pokazuju interes za astronomiju i fiziku, sudionici će istražiti svojstva svjetla. Sudionici će dobiti priliku sami izmjeriti brzinu svjetlosti i saznati što to zapravo predstavlja brzina svjetlosti. Prijaviti na radionicu možete se putem poveznice.

Tagovi: radionice, STEM, učenici,

Više iz kategorije