Pucnjava na Vukomercu bez ozlijeđenih, uhićeno sedam, a pod nadzorom deset osoba

Zagrebački OKC dobio je u srijedu oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju obitelji i da se puca iz vatrenog oružja

  • Zagreb
  • Objavljeno 13.09.2018
  • Piše: Alan Srčnik

U pucnjavi do koje je došlo u srijedu u večernjim satima u Porečkoj ulici na zagrebačkom Vukomercu nije ozlijeđena ni jedna osoba, sedam ih je uhićeno a deset se nalazi pod policijskim nadzorom, potvrdio je u srijedu navečer načelnik PU zagrebačke Marko Rašić – piše Nacionalni portal, a prenosi Hina-u.

Zagrebački OKC dobio je u srijedu oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dviju obitelji i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Rašić novinarima govoreći na samom mjestu događaja.

“Odmah po dojavi upućeni su policijski službenici na mjesto događaja, gdje je zatečeno više osoba. Poduzimaju se daljnje mjere i radnje, u tijeku je očevid. Za sada je sedam osoba privedeno u policijsku postaju a deset ih je u postupku privođenja, znači, pod nadzorom policije, kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja”, istaknuo je.

Potvrdio je da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom nitko nije ozlijeđen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpjelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su si sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima, zbog čega je cijeli dan naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i prijetnji bilo je, tvrde, i ranije.

Načelnik Rašić potvrdio je kako je riječ o postojećem sukobu ali je otklonio bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

“Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražit ćemo sve navode i sukob tih dviju obitelji. Navodno se radi o nekim neriješenim odnosima, financijskim potraživanjima. No, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih obitelji postoji i u tijeku je rješavanje situacije i razrješavanje događaja”, rekao je.

Na novinarsko pitanje je li policija od ranije bila upoznata s problemom i je li se u tome smislu poduzelo sve što se moglo kako bi se spriječila eskalacija sukoba, Rašić je kazao kako informacije o ranijim sukobima ne može potvrditi, ali će svi navodi biti istraženi.

“Došli smo odmah na hitnu dojavu, nije bilo kašnjenja, sve je pod nadzorom – tu je temeljna policija, interventna policija, specijalna policija, sve snage koje su nam potrebite. Osobe su pod nadzorom, a najvažnije je da nema ozlijeđenih i da je sve pod kontrolom”, ustvrdio je.

U dijelu Porečke ulice gdje je došlo do pucnjave još uvijek je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila. Mjesto događaja posjetio je i gradonačelnik Milan Bandić, koji nije želio davati izjave novinarima, već je poručio kako je sreća što nitko nije ozlijeđen i apelirao da se policiju pusti da radi svoj posao.

Incident je privukao velik broj znatiželjnika.

Tagovi: pucnjava, vukomerac, zagreb,

Više iz kategorije