Psihološka drama “Susret” na sceni Studija Exit

Drama "Susret" autorice i redateljice Nine Mitrović prva ovosezonska premijera Studia Exit

  • Kultura
  • Objavljeno 16.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Prva ovosezonska premijera Studia Exit, u prosincu prošle godine otvorene komorne scene zagrebačkog Teatra Exit, bit će, u petak 19. listopada, psihološka drama “Susret” nagrađivane autorice i redateljice Nine Mitrović – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Tekst je prvi puta izveden 2013. u sklopu festivala novog pisma LabFest u Londonu, u koprodukciji Theatre 503 i Fat Git Theatre, u režiji Josha Rochea. Iste je godine imao premijeru u Slovenskom Narodnom Gledališču Nova Gorica u Sloveniji u režiji Primoža Beblera. Nova produkcija Teatra Exit bit će prva hrvatska izvedba toga djela.

“Susret” je napeta psihološka drama o dvojici muškaraca suočenih s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Andrej godinama nije vidio svojeg teško bolesnog oca. Otac prezire slabiće, a sin se boji da nema dovoljno snage da se s njime suoči. Pa ipak, jedno ga poslijepodne posjeti odlučan u namjeri da dobije odgovore na pitanja koja ga progone. Na površinu izlaze obiteljske tajne i potisnute emocije.

U glavnim ulogama su Siniša Popović i Filip Križan. Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, a glazbu i oblikovanje tona Damir Šimunović.

Predstava se igra na komornoj sceni Teatra Exit u Gundulićevoj 37/1 u Zagrebu, gdje će se u subotu 20. listopada održati druga premijerna izvedba “Susreta”.

 

Tagovi: drama, premijera, scena, Teatar Exit, zagreb,

Više iz kategorije