Provedite nedjelju u ZOO-u

Vikend u zagrebačkom ZOO-u "rezerviran" za močvarna staništa, evo što vas sve tamo očekuje... :)

  • Događanja
  • Objavljeno 03.02.2019
  • Piše: Lucija Tokić

U povodu Svjetskog dana močvarnih staništa, 2. veljače, zagrebački Zoološki vrt u subotu i nedjelju organizira događanja posvećena biološkoj raznolikosti močvara, piše Nacionalni Portal prenoseći Hina-u.

Mali i veliki posjetitelji Zoološkog vrta će, u sklopu edukativnog programa “Egzotična zima”, imati priliku saznati kako su močvare prirodni rezervati za mnogobrojne sisavce, ptice, gmazove, vodozemce i kukce te su od velike važnosti za čovjeka i cjelokupnu prirodnu ravnotežu.

Moći će doznati i kako klimatske promjene utječu na močvarna staništa i njihov živi svijet, što sve čovjek dobiva od močvara i kakav je utjecaj močvarnih staništa na čistoću vode.

U Tropskoj kući moći će se pobliže upoznati s američkim somićem i crvenouhom kornjačom. Digitalnom lupom promatrat će živi svijet močvara, a na radionici izrađivati priručne filtre za vodu.

Na izložbi preparata u Tropskoj kući posjetitelji će također moći osjetiti kakvih su tekstura krzno močvarne antilope te preparirani krokodil i modronoga sabljarka. Moći će proučiti i jaja te perje drugih vrsta ptica.

Edukativni programi “Egzotične zime” održavaju se vikendom od 11 do 15 sati do kraja veljače, kažu u zagrebačkom ZOO-u.

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: močvare, vikend, zoo,

Više iz kategorije