Prometovanje u Zagrebu izmijenjeno

Vozi se sporije i opreznije, a u pojedinim gradskim predjelima pada kiša na granici sa snijegom

  • Zagreb
  • Objavljeno 19.11.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Prometovanje je danas u Zagrebu drukčije, a na širem gradskom području kolnici su mokri. Vozi se sporije i opreznije, a u pojedinim gradskim predjelima pada kiša na granici sa snijegom. Preporučujemo dodatni oprez. Vremenske neprilike mogu stvarati poteškoće i na važnijim cestama u Hrvatskoj, osobito u gorskim predjelima, unutrašnjosti Dalmacije, Lici i Gorskom kotaru te Slavoniji. Unatoč tome, za sada nema kašnjenja u međugradskom autobusnom prometu, a prohodnost cesta pratite na stranicama Hrvatskog autokluba.

Najavljene su izmjene u prometovanju autobusne linija 217 (Kvaternikov trg – Struge) zbog radova u Ulici Žitnjak. Početak radova, koji bi trebali završiti 26. studenog, ovisit će o vremenskim uvjetima. Linija će uobičajeno voziti od Kvaternikovog trga do autobusnog stajališta Radnička  INA, gdje će skretati lijevo te Žitnjačkom cestom nastaviti vožnju do krajnjeg odredišta u Strugama. Autobus će u povratku voziti istom dionicom. Privremeno će biti uspostavljeno stajalište Žitnjačka – INA u oba smjera.

Zbog uređenja kolnika Branovečke ceste autobusno stajalište “Furdini” na trasi linije 213 (Dubrava – Jalševec), u oba smjera, privremeno je (do 3. prosinca) izmješteno 100 m sjevernije od uobičajenog stajališta.

Tramvajska linija 14 prometuje skraćeno do Savskog mosta. Tramvajska linija 7 prometuje skraćeno do Sopota.

Radovi na prometnoj infrastrukturi

Ulica Žitnjak zbog redovnog se održavanja zatvara za promet na dijelu od Radničke do Žitnjačke ceste (kod kućnog broja 51), u 8 sati. Radovi bi trebali trajati do 26. studenog.
Avenijom Dubrovnik kod Ulice Mate Parlova prometuje se prema privremenoj prometnoj regulaciji do 28. studenog u 20 sati zbog radova na pristupnoj cesti u sklopu rekonstrukcije kružnog toka Remetinec.
Zbog radova na plinovodu, Slavonskom avenijom i Servisnom cestom u zoni raskrižja s Ulicom Rakitnica prometuje se prema privremeno postavljenoj regulaciji do 14. prosinca, a na Slavonskoj aveniji zauzima se jedan kolnički trak u dane vikenda, od subote u 9 sati do nedjelje u 15 sati.
Ulicom Zelengaj, na dijelu od kućnog broja 31 do Ulice Kraljevec, prometuje se prema privremenoj prometnoj regulaciji, do 16. prosinca zbog polaganja elektroenergetskog kabela.
Hreljinskom ulicom prometuje se prema privremenoj regulaciji po slobodnom dijelu kolnika do kraja mjeseca, a zbog rekonstrukcije ceste Ulica Josipa Lončića, na dijelu od kućnog broja 25 do 42, zatvorena je za promet do 31. prosinca.Ulicom Oranice, na dijelu od Ulice I. B. Mažuranić do kućnog broja 71, do 24. studenog, zbog polaganja električnih vodova, zauzima se dio kolnika u vremenu od 8 do 15 sati. Prometovat će se slobodnim dijelom kolnika uz posebnu prometnu signalizaciju u samom raskrižju.

Pokretni ured na Karlovačkoj cesti i Laništu

U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Društva, podnijeti zahtjevi za promjenama postojećih, zaprimiti sve vrste predstavki, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa.

Ured je do 10 sati u Karlovačkoj cesti 50, kod crkveod 11 do 13 sati na Laništu, istočna strana Arene.

Izvor: Zagreb.info

Tagovi: autobusi, putovanje, zagreb,

Više iz kategorije