Preminuo Milan Sijerković

Gledatelji će ga uvijek pamtiti po izrekama...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 11.12.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Poznati hrvatski meteorolog Milan Sijerković preminuo je u 83. godini, objavilo je Hrvatsko meteorološko društvo na svojoj Facebook stranici. Bio je jedan od najprepoznatljivijih televizijskih lica, a kao meteorolog je na televiziji počeo raditi prije 50 godina.

Hrvatskoj je javnosti poznat kao televizijska osoba koja gledateljima prikazuje vremensku prognozu. Posao meteorologa radio je od 1968. godine, prvo na Hrvatskoj televiziji, a poslije na Novoj TV.

Milan Sijerković rođen je u Baošiću u Boki kotorskoj, 5. studenog 1935. Studirao je geofiziku s meteorologijom na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Diplomirao je 1961. godine. Magistrirao je 1977. godine. Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnome hidrometeorološkom zavodu Republike Hrvatske u Zagrebu. Radio je kao prognostičar. Honorarno je surađivao na PMF-u u Zagrebu. Bio je u uredništvu časopisa Prirode.

Napisao je stotinjak znanstvenih i stručnih meteoroloških radova. Napisao je i tri slikovnice za djecu te serijal znanstveno-popularnih knjiga različitim mjestima i područjima, a koje se odnose na vrijeme i podneblje

Vijest o smrti objavilo je Hrvatsko meteorološko društvo, a zatim i Državni hidrometeorološki zavod.

– Danas nas je napustio jedan i jedini Milan Sijerković. Gledati gore prema oblacima nikada više neće biti isto – na Facebooku su napisali iz Hrvatskog meteorološkog društva.

foto: Dnevnik.hr (screenshot)

Tagovi: meteorolog, milan sijerković,

Više iz kategorije