Predstavila se kao ‘policajka Maja’ i sirotom starcu ukrala cijelu mirovinu!

Nazvala ga na kućni telefon i krenula postavljati razna pitanja ...

  • Crna kronika
  • Objavljeno 09.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakinjom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ u pokušaju na štetu 88-godišnjaka.

Sumnja se da je osumnjičena početkom svibnja 2019. godine u poslijepodnevnim satima, sa svojeg mobitela u više navrata nazvala oštećenog na njegov kućni telefon te mu se lažno predstavila kao “policajka Maja”. U razgovoru mu je postavljala razna pitanja, te je komunicirajući s njim uspjela dobiti podatak da je prethodno pokraden,  što je iskoristila na način da ga prevari. Naime,  uz lažno obećanje da će mu taj novac biti vraćen,  zatražila ga je da podigne mirovinu koju je trebao njoj predati u zamjenu za povrat novca otuđenog u prethodnom kaznenom djelu. Po dogovoru gdje će se naći, oni su se i doista susreli tog istog dana u samom centru grada u popodnevnim satima, pri čemu je osumnjičena i uhićena.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanja osumnjičena je u zakonskom roku, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

FOTO: Ilustracija (pixabay)

Tagovi: krađa, mirovina, policija, prijevara, pu zagrebačka,

Više iz kategorije