Predsjednica Republike u Zagrebačkoj županiji od 23. do 25. siječnja

Kolinda Grabar Kitarović najavljuje posjet Zagrebačkoj županiji

  • Politika
  • Objavljeno 22.01.2019
  • Piše: Marko Leskovar

Nakon posjeta i obilaska devetnaest hrvatskih županija tijekom protekle četiri godine,  predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović od 23. do 25. siječnja boravit će u Zagrebačkoj županiji, priopćio je Ured predsjednice. (HINA)

U sjedištu Županije (u Ulici grada Vukovara u Zagrebu) predsjednica Grabar-Kitarović održat će u srijedu, 23. siječnja sastanak sa županom Stjepanom Kožićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Mikuljanom, zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela te saborskim zastupnicima. Nakon sastanka u Zagrebu, Predsjednica će posjetiti gradove Zaprešić i Samobor te općinu Brdovec.

U Vršilnici Novih dvora u Zaprešiću Predsjednica će se sastati s gradonačelnicima gradova Zaprešića, Samobora, Svete Nedjelje te načelnicima općina Stupnik, Bistra, Brdovec, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća. Nakon obilaska proizvodnog pogona tvrtke „Roca Croatia“ d.d., posjetit će Kuglački klub Zaprešić, Duhovno-obrazovni centar Marijin dvor te će obići dvorac Lužnica, a u Osnovnoj školi „Pavao Belas“ u općini Brdovec će zajedno s djecom čitati će ulomak iz romana „U registraturi“ Ante Kovačića. Posjetom Srednjoj strukovnoj školi Samobor i općini Bistra predsjednica Grabar-Kitarović završit će prvi dan boravka u Zagrebačkoj županiji.

Sastankom s gradonačelnicima gradova Velike Gorice i Jastrebarskog te s načelnicima općina Kravarsko, Orle, Pokupsko, Krašić, Pisarovina, Klinča Sela i Žumberak u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici predsjednica Republike će započeti drugi dan boravka u Zagrebačkoj županiji. U Velikoj Gorici susrest će se i s predstavnicima nacionalnih manjina, braniteljskih udruga te građanima i predstavnicima udruga s područja Zagrebačke županije. Tijekom boravka u Velikoj Gorici položiti će vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima „Golubica“.

Nadalje, obići će Distributivni centar za voće i povrće u poslovnoj zoni Rakitovec te se susresti s proizvođačima voća i povrća, a u Pisarovini će posjetiti proizvodni pogon tvornice „Konning metali“ d.o.o. U općini Krašić predsjednica će položiti cvijeće ispred spomenika blaženom kardinalu Alojziju Stepincu te posjetiti njegovu spomen-sobu. Obići će proizvodni pogon tvornice stolarije „ŽE-MA“ d.o.o. u Krašiću te hotel „Princess“ i tvrtku „Drvo-proizvod“ u Jastrebarskom. Susretom s vinarima s područja Zagrebačke županije u vinariji Kolarić predsjednica Grabar-Kitarović završit će posjet Jastrebarskom.

U petak, 25. siječnja predsjednica će posjetiti istočni dio Zagrebačke županije. U Gradskoj vijećnici Ivanić-Grada održat će sastanak s gradonačelnicima Ivanić-Grada, Vrbovca, Svetog Ivane Zeline i Dugoga Sela i s načelnicima općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Bedenica, Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec te se susresti s građanima i predstavnicima udruga. U Ivanić-Gradu će obići Specijalnu bolnicu Naftalan i gradilište u sklopu bolnice, a u Vrbovcu će se susresti s udrugom žena „Vrbovečka pera“ i obrtnicima s vrbovečkog područja. Slijedi susret s mještanima općine Rakovec te posjet tvrtki „Kudelić“ d.o.o. u općini Bedenica.

Posjetom vatrogascima DVD Sveti Ivan Zelina i susretom s predstavnicima Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, predsjednica Grabar-Kitarović započet će posjet Svetom Ivanu Zelini, gdje će posjetiti i Udrugu Srce – Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Uslijedit će posjet tvrtki „Iverpan“ d.o.o. u Donjoj Zelini te „Obiteljskoj sirani Kusanovec“ u Dugom Selu. Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji predsjednica će završiti u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i KUD-a Preporod, navodi se u priopćenju.

Tagovi: kolinda, posjet, zagrebačka županija,

Više iz kategorije