Posjetom Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu Predsjednica završila boravak u Zagrebačkoj županiji

Predsjednica obišla DVD, Udrugu Srce, obiteljsku siranu, Glazbenu školu Dugo Selo i Kulturno umjetničkog društva Preporod

  • Politika
  • Objavljeno 26.01.2019
  • Piše: Lucija Tokić

Prilikom susreta s vatrogascima razgovaralo se o djelatnosti ovog najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zagrebačkoj županiji, osnovanog 1875. godine. Osim osnovne zadaće, protupožarne djelatnosti, kazano je kako DVD Sveti Ivan Zelina neumorno radi na promicanju vatrogastva među mladima i usavršavanju vatrogasnoga kadra, a razni pehari i priznanja govore i o njihovom natjecateljskom duhu, stoji u priopćenju.

Predsjednica posjetila Udrugu Srce

U Svetom Ivanu Zelini predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Udrugu Srce – Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Članovi Udruge upoznali su Predsjednicu sa svojim aktivnostima usmjerenim na pružanje edukacijsko-rehabilitacijske podrške kroz organizirane radionice i individualan pristup u radu. Pohvalivši rad Udruge koja okuplja te omogućava normalan život djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom na području Svetog Ivana Zeline i okolnih naselja i općine Bedenica, Predsjednica je istaknula kako svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo, a sve osobe s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom potpunu uključenost u društveni i sav život, navodi se u prioćenju.

Nakon posjeta Svetom Ivanu Zelini uslijedio je obilazak pogona tvrtke „Iverpan“ d.o.o. u Donjoj Zelini te posjet „Obiteljskoj sirani Kusanovec“ u Dugom Selu.

U Dugom Selu susret s građanima

Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović završila je u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i Kulturno umjetničkog društva Preporod. Obrativši se djeci i mladim učenicima Glazbene škole te predstavnicima lokalne vlasti, Predsjednica je istaknula kako se tijekom svog mandata velikim dijelom posvetila mladima, te u svome uredu često ugostila mlade umjetnike kroz programe Dana otvorenih vrata ili na prijemima, gdje su mladi profesionalni glazbenici imali prigodu predstaviti svoje znanje i talente gostima, političarima te predsjednicima država iz cijeloga svijeta, stoji u priopćenju.

-“Čestitam svima vama na vrijednim priznanjima koje ste postigli na različitim natjecanjima kao svjetski folklorni prvaci prije dvije godine, kao i na brojim pojedinačnim nagradama vaših profesora i učenika. Tako ste proslavili ne samo svoje Dugo Selo, mjesto susreta dobre energije i pozitivnih perspektiva, nego i cijelu našu Domovinu”, zaključila je Predsjednica, posebno zahvalivši i profesorima, ne samo na uspjesima njihovih učenika nego i na njihovim osobnim nagradama i priznanjima.

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: kolinda grabar-kitarović, posjet, predsjednica, zagrebačka županija,

Više iz kategorije