Ponosan trener: ‘Ni ne znate koliko su ovi dečki sjajni u svakom pogledu’

Nisam za drugo nego za nosit' pehar! Ovakvim je, glumljeno tužnim glasom, ali s ponosnim smiješkom „zavapio“ Dinamov vratar Dominik Livaković :D

  • Sport
  • Objavljeno 27.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Nisam za drugo nego za nosit’ pehar! Ovakvim je, glumljeno tužnim glasom, ali s ponosnim smiješkom „zavapio“ Dinamov vratar Dominik Livaković noseći pobjednički pokal u rukama.

Na takav su način pred novinare „umarširali“ trener Nenad Bjelica i desetorica maksimirskih nogometaša pa zajedno sjeli za stol pred novinare. U slavljeničkom su se „karuselu“, uz Bjelicu i Livakovića, pred mikrofonima našli kapetan Ademi, Olmo, Hajrović, Andrić, Leovac, Moro, Stojanović i Perić – izviještava GNK Dinamo.

– Velike čestitke mojim dečkima, ne samo na utakmici, nego na svemu što su pružili ove sezone. Kao trener sam više nego ponosan kako su igrali i kako su se ponašali. Vrhunski su profesionalci, vrhunski ljudi, velika mi je čast bila raditi s njima ove sezone, a već se radujem ponovnom susretu i novim izazovima. Vjerujem da ćemo i u budućnosti biti uspješni. Što se same utakmice tiče, bila je ovo apsolutno zaslužena pobjeda, htjeli smo zaključiti sezonu onako kako zaslužujemo. Dečki su ostavili srce na terenu, čestitatm im i zahvaljujem na tome. Idemo dalje u nove pobjede – istaknuo je trener Bjelica.

Maksimirski im je strateg uvelike pomogao u stvaranju pobjedničkoga ozračja. Jednako su žustro igrali čak i pri uvjerljivom vodstvu od 3:0.

– To nije teško s ovim momcima. Oni su vrhunski u svakom pogledu. Osim što imaju trenera koji ima taj mentalitet, oni su svi karakterni igrači. Iako, zna biti teško da se s već osvojenim naslovom trebaju dalje motivirati protiv objektivno slabijih suparnika. Ali, pokazali su vrhunski profesionalizam. Ma, ne znate koliko su oni sjajni u svakom pogledu, jako sam ponosan na njih!

Ljestvica je sad postavljena visoko, navijači su se možda malo i „razmazili“. Što dalje?

– Pokušat ćemo se poboljšati u odnosu na ovu godinu. Imamo dovoljno snage, kvalitete,  mudrosti, želje, volje, vjerujemo da s ovim momcima možemo jako daleko.

Kapetan Arijan Ademi osvojio je svoj osmi naslov prvaka s plavima. Koji mu je najdraži?

– Uh… Ne znam. Ma, meni je svaka najdraža na svoj način. Prošle godine smo je stvarno dosta teško osvojili. Svaka ima svoju čar – pojasnio je Ademi.

Sjećate li se kad ste zadnji put upisali čak tri asistencije?

  – Sjećam se: nikad! A, nikad više ni neću, ha ha ha…

Koliko će ovih igrača ostati u Dinamu i sljedeće sezone? Tko ostaje, neka digne ruku, u šali su dobacili novinari. A, tuku je prvi dignuo tener Bjelica.

– Zna se da ja ostajem. Velika većina njih će ostati. Ali, znate da su odlasci igrača Dinamova neminovnost, i to ne samo zbog financijskih razloga. Jednostavno, Dinamo svojim igrama privlači pažnju velikih klubova koji dolaze na naš stadion, gledaju igrače… Nekad taj razvojni put treba nastaviti i drugdje. Mi ćemo imati obzira, ali neću svima obećati da ću ih pustiti. Možda dvojicu, trojicu maksimum.

Je li ovo bio oproštaj Danija Olma od Dinama?

– To ćemo vidjeti. Dani je bio jedan od stožernih igrača, treba mu čestitati kao i svima drugima. Ove sezone se jako lijepo razvio. Izrastao je u vrhunskog nogometaša. Sve dođe u svoje vrijeme, vidjet ćemo je li to vrijeme sad ili će biti za tri mjeseca, za godinu dana… Što god bude, vjerujem da će odabrati najbolje rješenje.

(GNK Dinamo)

FOTO: GNK Dinamo Facebook

Tagovi: dani olmo, dinamo, gnk dinamo, igrači, maksimir, nenad bjelica, pobjeda, utakmica,

Više iz kategorije