Policija sumnja da su za pucnjavu odgovorni pripadnici nakro miljea

Iako ne može govoriti o detaljima slučaja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, Petrović je otkrio da je velika većina sudionika događaja policiji poznata...

Jučerašnja pucnjava nije prvi takav događaj u posljednje vrijeme u Zagrebu… Uz to, navodno je riječ o pripadnicima kriminalnog nakro miljea!?

Ipak, analiza podataka za devet mjeseci pokazala da je stanje sigurnosti na području Zagreba i zagrebačke županije i dalje povoljno – rekao je načelnik sektora zagrebačke policije Davor Posilović…

Sudionici jučerašnje pucnjave u zagrebačkoj Dubravi od ranije su evidentirani zbog kaznenih djela imovinskog i nasilnog karaktera kao i zlouporabe droga, izvijestila je u zagrebačka policija koja sumnja da se u tom slučaju radilo o sukobu pripadnika kriminalnog narko miljea.

Možemo reći da se u ovom slučaju radi o sukobu u krim miljeu, čak imamo natruhe toga da bi se radilo o sukobu u narko miljeu, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović.

PUCNJAVA

Iako ne može govoriti o detaljima tog slučaja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, Petrović je otkrio da je velika većina sudionika događaja policiji poznata i da se širi na više osoba koje u prvi mah nisu bile dovedene u policijsku postaju.

U pucnjavi koja se dogodila jučer oko 19,13 u IX. Novoselskom odvojku, u Dubravi nije bilo ozlijeđenih osoba, a brzom reakcijom policije na poprištu je zatečeno više osoba koje su odmah odvedene u policiju, rekao je Petrović.

U oružanom sukobu koje policija zasad tretira kao dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom sudjelovali su hrvatski državljani. Zbog pucnjave u koje je oštećen jedan automobil privedeno je šest osoba.

Bitno je da nitko od građana nije ozlijeđen i da imamo stvari pod kontrolom, zaključio je Petrović, dodavši da će danas biti poznata većina stvari.

Unatoč posljednjim oružanim sukobima koji su se protekli mjesec dogodili u Zagrebu, uključujući i jučerašnji, u policiji kažu da je stanje sigurnosti povoljno, što potvrđuju statistički podaci.

(Hina)

FOTO:  HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ ua

Tagovi: kriminal, pucnjava, zagreb,

Više iz kategorije