Policija kod 21-godišnjaka pronašla gotovo 1,7 kilograma “speeda”

Mladić "pao" s drogom prilikom redovite kontrole vozila i vozača u prometu u Novom Zagrebu

U subotu, 5. siječnja 2019. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom kojom prigodom je zaplijenjeno 1.693,7 grama amfetamina,  275,3 grama marihuane i 106,0 grama punila.

Naime, dan ranije, prilikom redovite kontrole vozila i vozača u prometu u Novom Zagrebu zaustavljeno je osobno vozilo u kojem je na mjestu suvozača zatečen 21-godišnji hrvatski državljanin koji je policijskim službenicima izručio crni ruksak u kojem je pronađeno ukupno 1685 grama amfetamina pakiranog u dva paketa.

Isti je uhićen zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suca istrage pretražen je stan kojim se koristio osumnjičeni, te je pored gore navedene droge pronađeno još 8,7 grama amfetamina pakiranog u pet vrećica, 275,3 grama marihuane spremljene odnosno pakirane u jednu  staklenku i jedna vrećica sa 106,0 grama punila za povećanje mase.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 21-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina koji je skrivao, vagao i prepakiravao u stanu u kojem stanuje, te ga potom dalje neovlašteno prodavao konzumentima na području grada Zagreba.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetniku u Novom Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, te je u zakonskom roku priveden pritvorskom nadzorniku.

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: droga, policija,

Više iz kategorije