U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Welcome Spring Festival od 25.4. – 5.5.2019. pretvara Park J. J. Strossmayera u proljetnu oazu te aktivnu učionicu u kojoj će posjetitelji moći sudjelovati u radionicama, predavanjima, igrama, natjecanjima i diskusijama te u razmjeni znanja i iskustva.
Festival koji tradicionalno otvara sezonu događanja na otvorenom u gradu Zagrebu nastao je spajanjem ljubavi prema prirodi, okolišu, hrani, piću i dobroj zabavi.
Cilj je jednostavan: naučiti sve o očuvanju okoliša, održivom razvoju, recikliranju i razvrstavanju otpada te se uz to dobro zabaviti, nasmijati, plesati i pjevati. U konačnici, pokazati da se može biti kreativan, fino jesti i piti uz stvaranje minimalnih količina otpada.
Kako bi Festival doista bio mjesto pozitivnih promjena, ugostitelji na Festivalu neće koristiti jednokratnu plastiku. Time Welcome Spring Festival postaje prvi festival u Zagrebu na kojem će čaše, tanjuri, slamke i ostali pribor biti izrađeni od 100% biorazgradivih materijala.
Welcome Spring Festival čini bogat i raznolik edukativni program.
Bit će tu koncerata, performansa, zabave svake vrste, a pit će se i jesti iz futurističkih drvenih bukara, biorazgradivih čaša, tanjura i slamki.
Festival je prvi takve vrste u Hrvatskoj, a osim biorazgradivog pribora, cilj mu je na još nekoliko načina smanjiti količinu otpada, bočica, limenki…
“Potaknut je odlukom Europskog parlamenta, ali posljednjih se godina sustavno uklanja pribor. Pivo i vino idu iz rinfuze”, kazala je za RTL Ana Rosandić, organizatorica ovog festivala.
Također je otkrila glazbeni program festivala.
“Nastupaju Stampedo, Denis&Denis, Natali Dizdar…”
Detaljni program kroz 11 dana ovog festivala možete provjeriti ovdje.
Foto: Welcome Spring Festival
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...