Početak rada servisa za slanje obavijesti o neplaćenim kaznama u osobni korisnički pretinac

Podsjetnik svim koji su zaboravili uplatiti kaznu, kako ne bi imali posljedica koje proizlaze iz zakona

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 14.05.2019
  • Piše: Antonela Verković

Ministarstvo pravosuđa razvilo je novu funkcionalnost za slanje obavijesti o upisu u Registar neplaćenih kazni putem sustava e-Građani.

Prekršajna evidencija vodi se za sve osobe kojima je pravomoćnom odlukom o prekršaju prekršajnog suda ili drugog prekršajnog tijela za prekršaj propisan zakonom izrečena neka od propisanih prekršajnopravnih sankcija. Registar neplaćenih kazni je sastavni dio Prekršajne evidencije i vodi se za osobe koji u propisanom roku iz odluke o prekršaju nisu uplatile pravomoćno izrečenu novčanu kaznu.

Podaci se u Registar neplaćenih kazni iz Prekršajne evidencije upisuju automatski protekom roka za plaćanje kazne.

Nova funkcionalnost za slanje obavijesti o upisu u Registar neplaćenih kazni putem sustava e-Građani podsjetnik je svima koji se nalaze u Registru neplaćenih kazni koji su zaboravili uplatiti kaznu, kako ne bi imali posljedica koje proizlaze iz zakona.

Obavijest sadrži osnovne podatke o pravomoćnoj odluci o prekršaju, broj i datum odluke, iznos kazne te podatke za plaćanje. Podaci će se slati jednom mjesečno svima koji se nalaze u Registru neplaćenih kazni i imaju otvoren Osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ministarstvu pravosuđa na adresu elektroničke pošte: prekrsajna@pravosudje.hr.

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: e-građani, kazne, neplaćene kazne, podsjetnik, prekršaji, servis,

Više iz kategorije