Plenković uputio “čestitku” za Dan neovisnosti

"Naša je zadaća nastaviti razvijati tolerantno i uključivo društvo koje promiče i štiti slobodu i demokraciju, jednakost i solidarnost", poručio je Plenković

  • Politika
  • Objavljeno 07.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Premijer Andrej Plenković, povodom Dana neovisnosti, u nedjelju je uputio čestitku u kojoj je naglasio da taj dan slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske, zahvalni za herojstvo branitelja, ali i s mnogim izazovima i zadaćama u daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti.

“Prije dvadeset i sedam godina Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s bivšom državom. Dan neovisnosti slavimo kao ponosni građani samostalne i slobodne Hrvatske.

Stoga se s posebnom zahvalnošću prisjećamo herojstva hrvatskih branitelja, osobito onih koji su svoje živote položili u obrani domovine. Hrvatska je danas moderna i demokratska država, članica Europske unije i NATO-a. Pred nama su i dalje mnogi izazovi, poput jačanja pravne države i vladavine prava te osnaživanja institucija koje svojim djelovanjem moraju ulijevati povjerenje svim građanima. U Europskoj uniji, naši sljedeći ciljevi su ulazak u Schengenski prostor i europodručje. Tako će, uz potporu razvojnih projekata i europskih fondova, Hrvatska postati još sigurnija i prosperitetnija”, napisao je premijer Plenković u čestitki.

Podsjetio je da Hrvatska danas, drugu godinu zaredom, ostvaruje proračunski suficit, istodobno bilježeći pad javnog duga, stalan gospodarski rast i povećanje zaposlenosti.

“Politička stabilnost, odgovorno upravljanje javnim financijama i poticajni gospodarski pokazatelji pružaju priliku, ali nameću i obvezu za nastavkom provedbe sveobuhvatnih strukturnih reformi.

Stoga predano radimo na dobrobit svih naših građana i gradimo društvo u kojem će svi imati kvalitetniji život, bolje plaćen posao te moderno obrazovanje primjereno potrebama tržišta rada i izazovima budućnosti.

Zajedno trebamo raditi na daljnjoj izgradnji uspješne i uređene Hrvatske, čvrsto ukorijenjene u europske vrijednosti. Naša je zadaća nastaviti razvijati tolerantno i uključivo društvo koje promiče i štiti slobodu i demokraciju, jednakost i solidarnost te temeljna ljudska i manjinska prava”, poručio je Plenković te svim Hrvaticama i Hrvatima i svim sugrađanima u zemlji i inozemstvu, u ime hrvatske Vlade i osobno, čestitao Dan neovisnosti.

(Hina)

foto HINA / Denis CERIĆ

Tagovi: dan neovisnosti, EU, Hrvatska, Plenković,

Više iz kategorije