PANENIĆ U SABORU: „ZAŠTO INSTITUCIJE U VUKOVARU NEMAJU PLOČE?“

VLADA I LOKALNA VLAST RADIJE KRŠE ZAKON, NEGO DA DONESU I PROVEDU ODLUKU

  • Politika
  • Objavljeno 06.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Tomislav Panenić saborskom je stankom upozorio na činjenicu da institucije na području grada Vukovara nemaju ploče sa svojim nazivom, iako zakonodavstvo Republike Hrvatske izrijekom propisuje da na zgradama državnih institucija moraju biti istaknute ploče s njihovim imenima te je upitao vladajuće jesu li upoznati s tim problemom.

„Ne vjerujem da ne znate odgovor, već sam siguran da ne želite da vas itko o tome pita. Najlakše je kada dođe studeni, da u gužvi Kolone sjećanja prođete vukovarskim ulicama i ispalite kamerama koju floskulu o prioritetima i planovima za sve prazniji grad i pravite se da ne znate da su institucije države ostale bezimene. Život u Vukovaru je dovoljno težak i, vjerujte mi, ljude iritira kada nisu sigurni u koju zgradu trebaju ući, koji ulaz je ispravan i ulaze li u hrvatsku instituciju u hrvatskoj državi. Kukavički je vaš stav da bolje da ploča nema, nego da donesete i provedete odluku i time izgubite dio glasova.“ – izjavio je Tomislav Panenić.

Panenić je podsjetio da je prošlo gotovo dvije godine otkako se na sjednici Vlade u Vukovaru donijela odluka o izradi zakona koji bi trebao proglasiti grad Vukovar mjestom posebnog pijeteta, a unatoč velikim očekivanjima on neće riješiti pitanje ploča.

„Poručujem Vladi da preuzme odgovornost jer vrijeme neće riješiti ono za što su dobili povjerenje građana. Dapače, time se ostavlja prostor politizacijama, koje opterećuju najviše hrvatske branitelje i stradalnike Vukovara te sve one koji su radili na tome da gradu ponovno vrate stari sjaj. Tražim da Vlada i lokalna vlast hitno pronađu način da se Vukovaru i njegovim institucijama vrati dostojanstvo. Ako to ne učinite, ploča koju će Vukovarci lako pronaći je ona na autobusnom kolodvoru, s jednosmjernom kartom u ruci.“ – upozorio je Tomislav Panenić.

Tagovi: most nl,

Više iz kategorije