U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Proizvodnja kovanica eura u Hrvatskoj počela je ljetos, a do kraja godine bit će otkovane sve količine predviđene za ovu godinu. Te količine će se, između ostalog, iskoristiti za pakiranje u takozvane početne pakete eurokovanica za građane i poslovne subjekte.
Građani će te početne pakete moći nabaviti u bankama, FINA-i i poštanskim uredima od 1. prosinca ove godine, a ovih dana iz HNB-a su objavili i sliku tog početnog paketa.
Početni paketi eurokovanica za građane bit će pakirani u male plastične vrećice u kojima će biti 33 eurokovanice vrijedne 13.28 eura. Građani će moći nabaviti najviše dvije vrećice po transakciji. Ukupno će za te potrebe biti raspoloživo 1.2 milijuna komada.
Uvođenjem eura 1. siječnja sljedeće godine s bankomata ćemo podizati novčanice od 10 ili 20 eura, a i traženi iznosi kao što su 50 i 100 eura isplaćivat će se u novčanicama od 10 i 20 eura, rekli su u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB). Od 1. siječnja sljedeće godine dva tjedna će na snazi biti dvojni optjecaj, kada će se i ostatak novca pri kupnji u dućanima za namirnice plaćene eurima ili kunama vraćati u eurima.
U razdoblju od 15. do 31. prosinca uvest će se beznaknadno podizanje kuna na bilo kojem bankomatu. Ono će se zadržati do 15. siječnja kako ne bi došlo do negativnog utjecaja na dostupnost gotovine u kunama, rekli su Hini iz Hrvatske narodne banke.
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...