Otvoreno treće izdanje Agro startup konferencije

Konferenciju je otvorio predsjednik organizacijskog odbora g. Danijel Koletić koji je ovom prilikom rekao: '' Agro Startup jedinstvena je edukacijska platforma u Europi koju ne bismo mogli organizirati bez suradnje s Fakultetima ...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 10.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Jučer je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu svečano otvoreno treće izdanje Agro startup konferencije, na kojoj se prvog dana okupilo više od 150 studenata agronomije iz Zagreba, Osijeka, Zadra, Križevaca i Požege.

Konferenciju je otvorio predsjednik organizacijskog odbora g. Danijel Koletić koji je ovom prilikom rekao: ” Agro Startup jedinstvena je edukacijska platforma u Europi koju ne bismo mogli organizirati bez suradnje s Fakultetima kojima sam beskrajno zahvalan i koji, u skladu sa svojom misijom, žele pružiti vama studentima što više mogućnosti izvan službenog programa studija. Želim vam da pronađete pravi put, da budete hrabri i da pokušate iskoristiti sve izvore financiranja kako biste pokrenuli vlastiti posao. Svaki dan u životu poslovanja predstavlja određen rizik, ali sve je to premostivo ako u vama postoji jasna želja i volja da ostvarite svoje ideje.”

Osnovni cilj konferencije je inspirirati studente, mlade poljoprivrednike i ohrabriti ih na zanimanje i bavljenje poljoprivredom. Upravo zbog toga i ovogodišnji program konferencije nudi niz zanimljivih predavanja i uspješnih primjera iz prakse koji im nude širi uvid u mogućnosti pokretanja poljoprivrednog poslovanja.

Tako će, između ostalog, sudionici konferencije imati priliku čuti raspravu iz pogleda mladih kolega na temu perspektive hrvatske poljoprivrede, više o hrvatskim startupovima te iskustva žena u poljoprivredi.

Drugi dan konferencije donijet će zanimljiva predavanja na temu mogućnosti hrvatske poljoprivrede danas, ruralni razvoj u kontekstu Zajedničke poljoprivredne politike, o financijskoj podršci hrvatskih institucija te o važnosti i načinima osiguranja u poljoprivredi.

Organizatori konferencije su specijalizirana agencija za komunikacijski menadžment, Apriori World iz Zagreba te Agronomski fakultet u Zagrebu. Podršku im pružaju Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika, niz tvrtki i institucija te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske koje je i ove godine ponosni pokrovitelj konferencije.

Prvo izdanje konferencije je održano u listopadu 2016, godine, a drugo u listopadu 2017. godine. Želja organizatora je da to postane jedinstveno mjesto razmjene ideje, znanja i iskustava mladih poljoprivrednika, predstavnika akademske zajednice, institucija i drugih  aktera hrvatske poljoprivrede.

Tagovi: agro, startup,

Više iz kategorije