Oštre kritike Renata Peteka: ‘Sada to plaćamo kumovima i prijateljima gradonačelnika’

'Zagreb je najgora metropola u EU po razdvajanju otpada' ...

  • Politika
  • Objavljeno 24.04.2019
  • Piše: Antonela Verković

Kao što smo ranije najavili, danas je održana akcija gradske Čistoće oko podijele i uvođenja žutih vrećica za odvojeno prikupljanje plastične i metalne otpadne ambalaže nastale u kućanstvima.

Cjelokupna akcija mnogima se činila kao hvale vrijedna ideja, iako su, kao i za sve, komentari bili podijeljeni. Zastupnik gradske skupštine, sudeći po objavi na Facebooku, ni najmanje nije oduševljen, upravo suprotno…

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Zagreb je najgora metropola EU po razdvajanju otpada. Stoga je uvođenje žutih vrećica dobar potez s kojim se kasni barem deset godina. Također, žute vrećice nisu besplatne. Platit ćemo ih kroz povećane račune Čistoće.

Zagrepčani ne zaslužuju nemotivirajuću i nepravednu naplatu usluge odvoza otpada po volumenu spremnika i vrećica, već prema količini proizvedenog otpada. No ista je rezultat suradnje HDZ-a i stranke Milana Bandića u Gradu Zagrebu.

Zbrinjavanje otpada je neradom ili pogodovanjem gradonačelnika Zagreba postao unosan posao. Prije dvije godine je Grad Zagreb zarađivao 250 kn po toni prikupljene plastike, a sada to plaćamo 1500 kn po toni kumovima i prijateljima gradonačelnika.

Iako je odvojeno prikupljanje plastike i metala po kućanstvima pozitivna mjera, u rješavanju svih problema sa zbrinjavanjem otpada u Zagrebu je to samo ‘kap u moru’.

Hoće li Zagrepčanima ta kap preliti čašu strpljenja s kriminalnim bandićevanjem Zagrebom kada od 1. studenog ove godine dobiju bezrazložno višestruko uvećane račune za odvoz otpada?

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: čistoća, facebook, gradska skupština, otpad, renato petek, vrećice,

Više iz kategorije