Osnovna škola Bukovac neće se obnoviti već izgraditi ispočetka

Škola je pretrpjela znatna oštećenja u potresu 22. ožujka

Grad Zagreb počinje s Projektom rekonstrukcije i dogradnje škole, kako smo najavljivali i ranije, a u pitanju je Osnovna škola Bukovac koja je pretrpjela znatna oštećenja u potresu 22. ožujka.

Postojeća građevina Osnovne škole Bukovac na adresi Trnac 42 izgrađena je 1967.  prema projektu pokojnog arhitekta Zlatka Selingera, a zadnja rekonstrukcija izvedena je krajem 70-ih godina 20. stoljeća.

Gradonačelnik Bandić je rekao kako će kamen temeljac za školu biti postavljen do kraja ove godine. Donesena je odluka da nema rekonstrukcije stare škole, nego izgradnja nove škole.

Projektant Davor Mateković je rekao kako će nova škola imati oko 10.000 kvadrata, 36 novih učionica, od kojih će biti 20 učionica predmetne i 16 učionica razredne nastave, kabinete, polivalentni prostor, knjižnicu, garderobu, sanitarije, gospodarski i upravni prostor, vanjsko sportsko igralište te školski trg i parkiralište. Škola je projektirana na suvremen i moderan način, a zadržava se samo postojeća dvodijelna dvorana na sjeveru. Preostali dio se uklanja te se dograđuje konceptualno prateći razvedenost postojeće građevine.

Sukladno s navedenim i urbanistički zadanim parametrima predviđa se građevina visine prizemlje +2 kata, tlocrtno koncipirana s centralnom komunikacijskom lamelom koja se proteže u smjeru sjever-jug na koju se nižu poprečne lamele izdužene u smjeru istok-zapad, ukupne investicije između 90 i 100 milijuna kuna.

foto: Grad Zagreb

Tagovi: bukovac, gradnja, osnovna škola bukovac, potres,

Više iz kategorije