Osnivanje Poslovnog vijeća HGK za gospodarsku suradnju s Australijom

HGK će sutra osnovati Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju s Australijom kojemu je cilj poticanje i jačanje gospodarskih odnosa između tih dviju zemalja. Surađivat ćemo u trgovini, industriji, turizmu i izvoziti robu...

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u ponedjeljak, 29. listopada, u Zagrebu će osnovati Poslovno vijeće HGK za gospodarsku suradnju s Australijom, kojemu je cilj poticanje i jačanje gospodarskih odnosa između Hrvatske i Australije u trgovini, industriji, tehnološkom razvoju, turizmu, s naglaskom na povećanje izvoza hrvatskih roba u Australiju, priopćeno je u nedjelju iz HGK.

Na osnivačkoj sjednici Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Australijom Hrvatske gospodarske komore uvodno će govoriti potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić, veleposlanica Australije u Hrvatskoj Elizabeth Petrovic i Zlatan Fröhlich, predsjednik HGK Komore Zagreb.

“Cilj Poslovnog vijeća je poticanje i jačanje gospodarskih odnosa između Hrvatske i Australije u području trgovine, industrije, tehnološkog razvoja, ulaganja, turizma, usluga i drugim područjima suradnje, s posebnim naglaskom na povećanje izvoza hrvatskih roba u Australiju.

Aktivnosti Vijeća uključuju razmjenu iskustava i informacija o australskom tržištu i problematici poslovanja na tom tržištu, pripreme prijedloga i sudjelovanje u aktivnostima HGK povezanim s poboljšanjem suradnje s australskim tržištem te suradnju HGK s četirima mješovitima Australsko-hrvatskim gospodarskim komorama u Perthu, Adelaideu, Melbourneu i Sydneyu, Australskom trgovačkom i investicijskom komisijom (Austrade) i drugim australskim gospodarskim udruženjima”, ističe se u priopćenju HGK-a.

(Hina)

FOTO: HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Tagovi: australija, HGK, poslovno vijeće, suradnja,

Više iz kategorije