OPREZ!! Pločnici su zaleđeni! Izbjegnite bolne lomove

VIDEO: Znate li kako je ispravno hodati zaleđenim povrišinama? Poput pingvina!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 26.01.2019
  • Piše: Lucija Tokić

Bili vi ‘zimski tip’ ili ukoliko pak snijeg možete podnijeti samo na slici ili iz udobnosti vlastita doma umotani u dekicu, sile prilika nas sve nerijetko tjeraju na ulice po ovim vremenskim neprilikama, piše Nacionalni Portal.

Osim padalina, riječ je i o zaleđenim stazama u velikom dijelu Hrvatske.

Nerijetko smrznuto tlo dovodi do ozbiljnih i opasnih posljedica za zdravlje, evo nekolicina savjeta kako lakše koračati po ledu…

KAKO HODATI PO LEDU? POPUT PINGVINA!

Njemački liječnici savjetovali su građanima da po ledu hodaju poput pingvina kako se ne bi poskliznuli na smrznutim pločnicima.

Na crtežima koji su priloženi objašnjava se da ljudi, kad normalno hodaju, težinu ravnomjerno raspoređuju na prednju i stražnju nogu, što prema mišljenju liječnika povećava rizik od padova na skliskim površinama.

Objašnjava se da ljudi, kad normalno hodaju, težinu ravnomjerno raspoređuju na prednju i stražnju nogu, što prema mišljenju liječnika povećava rizik od padova na skliskim površinama.

Dakako, osim ‘pingvinskog hoda’, obavezno je počistiti snijeg oko svojih kuća, u dvorištima i prilazima, ali i s obzirom na to da je vikend – pripazite koliko popijete jer i to uvelike smanjuje vašu stabilnost na ledu. 😀

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: hodanje, led, pigvin, pločnici,

Više iz kategorije