Online tribina pod nazivom „Pritisak vršnjaka – je li baš uvijek negativan?“

O obilježjima vršnjačkog pritiska i svim njegovim posljedicama govorit će mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja

  • Lifestyle
  • Objavljeno 18.02.2022
  • Piše: Ivona Amidžić

Većini roditelja, odgojno-obrazovnih djelatnika, ali i široj javnosti poznata je problematika vršnjačkog pritiska kao vrlo česte pojave u grupama djece i mladih. Pritom je riječ o pojmu koji kod mnogih izaziva negativne konotacije te se najčešće povezuje uz konzumiranje alkohola, duhanskih proizvoda i droga te ostale oblike neželjenih ponašanja kod djece i mladih.

Ipak, pripadanje i uklapanje u društvo ima izuzetno važnu ulogu za sazrijevanje i emocionalni razvoje djece i mladih, zbog čega pritisak vršnjaka kao osjećaj koji proizlazi iz te potrebe ne nosi nužno isključivo negativne posljedice.

Kako bi osvijestili negativne, ali i pozitivne učinke vršnjačkog pritiska, stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, uz podršku Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom te Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, organiziraju tribinu pod nazivom „Pritisak vršnjaka – je li baš uvijek negativan?“ koju možete pratiti online u utorak 22. veljače 2022., s početkom u 18 sati, putem službenog YouTube kanala NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“.

O obilježjima vršnjačkog pritiska i svim njegovim posljedicama govorit će mr. sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pedagoginja.

Molimo da se za sudjelovanje na tribini prijavite na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr.

Tagovi: nzjz, online, tribina, vršnjački pritisak,

Više iz kategorije