Održana je županijska razina natjecanja za 16. Robokup Grada Zagreba

Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa (17 učenika) iz 4 osnovne škole (4 mentora) Grada Zagreba i kroz trosatni rad rješavali su tri zadatka: sastavljanje strujnih krugova, programiranje mikrokontrolera i programiranje robotskog vozila

  • Događanja
  • Objavljeno 10.03.2023
  • Piše: Danilo Maričević

Županijska razina natjecanja – 16. Robokup Grada Zagreba održana je 2. ožujka 2023. u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba i uz koordinaciju Hrvatske zajednice tehničke kulture. Domaćin je bila OŠ Augusta Šenoe, a natjecanje je provedeno u Područnoj školi Pongračevo gdje su sudionici imali izvrsne uvjete za rad i rješavanje zadataka. Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa (17 učenika) iz 4 osnovne škole (4 mentora) Grada Zagreba i kroz trosatni rad rješavali su tri zadatka: sastavljanje strujnih krugova, programiranje mikrokontrolera i programiranje robotskog vozila.

Zadatke je prema primjerima koje je objavila HZTK, za županijsko natjecanje prilagodila Sanja Kovačević. Prvi zadatak bio je sastavljanje strujnog kruga, rješavanje problema i evidentiranje funkcionalnosti strujnog kruga. U drugom zadatku natjecatelji su trebali izraditi elektronički sklop upravljan mikrokontrolerom. Treći zadatak je bio najsloženiji jer su natjecatelji trebali isprogramirati kretanje robotskog vozila na stazi uz praćenje crte crte, zaobilaženje prepreke, svjetlosnu signalizaciju i povratak na početnu poziciju. Tijek županijskog natjecanja pratilo je Ocjenjivačko povjerenstvo: Darko Stolac, Ivona Palić i Zdravko Mikinčić.

Natjecanje je otvorila ravnateljica škole Ivana Sauha, koja je svima poželjela dobrodošlicu i uspješan rad, a osnovne informacije o tijeku natjecanja prisutnima je prezentirala Sanja Kovačević.

Rezultate pogledajte ovdje

Tagovi: hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, natjecanje, RoboKup, tehnička kultura,

Više iz kategorije