Određene lokacije za zamjenske višestambene zgrade na Banovini

Izrada projektne dokumentacije je u završnoj fazi, što će do kraja prosinca 2021. omogućiti početak javnog nadmetanja za izgradnju pet zgrada

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek obišao je lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada na području Petrinje, Gline i Topuskog.

Kako je priopćeno iz Središnjeg ureda, radni dan je počeo u Petrinji, gdje je Hanžek sa suradnicima i projektantima, u pratnji privremenog pročelnika Ivana Begića, obišao lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada na Sajmištu, nedaleko od kontejnerskog naselja i bivše vojarne Zrin.

Izrada projektne dokumentacije je u završnoj fazi, što će do kraja prosinca 2021. omogućiti početak javnog nadmetanja za izgradnju pet zgrada, a izmjena GUP-a Petrinje, koju je prije deseta dana prihvatilo Gradsko vijeće, omogućila je realizaciju projekta od iznimne važnosti za obnovu potresom uništenoga grada.

Na sastanku s gradonačelnikom Gline Ivanom Jankovićem državni tajnik Hanžek predstavio je projekt za izgradnju tipskih višestambenih zgrada. Postupak javne nabave za izgradnju prvih višestambenih zgrada u Glini pokrenut će se do kraja godine, a lokacije su usklađene s potrebama i urbanističkim zahtjevima grada Gline.

U Topuskom su državni tajnik i načelnik općine Ivica Kuzmić na lokaciji izgradnje, zajedno s projektantima, potvrdili odrednice projekta na temelju kojega će se izgraditi nekoliko višestambenih zgrada. Zemljište površine 7000 metara četvornih u vlasništvu je Republike Hrvatske.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: banovina, gordan hanžek, izgradnja, višestambene zgrade, zamjenske zgrade,

Više iz kategorije