Od 11. do 13. lipnja u Zagrebu održava se 47. izdanje Zagreb Open INA Delta Rallyja

"I ovogodišnji Zagreb Open INA Delta Rally održava se u složenim uvjetima epidemije korona virusa..."

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Ljubitelji adrenalinskih vožnji i oktana ponovno će doći na svoje od 11. do 13. lipnja u Zagrebu kada se održava 47. izdanje Zagreb Open INA Delta Rallyja.

Najdugovječnije automobilističko natjecanje u Hrvatskoj ove će godine ugostiti više od 60 posada iz 10-ak europskih zemalja.

Dvodnevno natjecanje održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, a uzbudljivi brzinski ispiti vozit će se u subotu u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca i u okolici Jastrebarskog, te u nedjelju na Sljemenu i Lazu. Ceremonijalni start i cilj relija planiran je na parkiralištu TŽV Gredelj, gdje će se nalaziti i servisni park. Na natjecanju će sudjelovati i naši proslavljeni vozači te Inini ambasadori Juraj Šebalj i Viliam Prodan koji je nedavno sudjelovao i na prestižnom WRC Croatia 2021. Rallyju.

“I ovogodišnji Zagreb Open INA Delta Rally održava se u složenim uvjetima epidemije korona virusa. Unatoč tome, uložili smo veliki napor i uz pomoć brojnih sponzora i donatora pripremili smo izazovno natjecanje koje od svih posada traži najveći napor i vještinu za savladavanje svih zamki i izazova 445 kilometara itinerera i više od 150 km brzinskih ispita“, istaknuo je Mato Šebalj, predsjednik autokluba INA Delta, te dodao:

“Devet brzinskih ispit održavaju se u subotu, 12. lipnja na tradicionalnom prostoru kod Ine, Zagrebačkog velesajma i Avenije Većeslava Holjevca, te na potpuno novoj stazi u podnožju Samoborske gore s jaskanske strane. Drugi dan, u nedjelju 13. lipnja vozi se još 6 brzinskih ispita na svima dobro znanim stazama  na Sljemenu i Lazu.“

INA Delta Rally je od 2016. dio FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. Uvrštavanje utrke u viši rang natjecanja vozačima s najboljim rezultatima otvara se pristup Prvenstvu Europe te konačno i Svjetskom rally prvenstvu (WRC) koje su zaljubljenici u automobilske spektakle ovog proljeća mogli po prvi put uživo pratiti i u Hrvatskoj. Uz europske bodove, ovogodišnji INA Delta Rally bodovat će se za Europski rally trofej, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: Delta Rally, ina, rally, vožnja, zagreb,

Više iz kategorije