Objavljene nove preporuke tijekom održavanja izvedbi s publikom

"Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora"

  • Kultura
  • Objavljeno 23.07.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

HZJZ je na svojim mrežnim stranicama objavio nove Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora, osim izvođača u trenutku izvedbe.

Na okupljanjima ne može sudjelovati osoba koja: ima ukućana koji je u samoizolaciji; je boravila unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu osim ako ima negativan test na PCR ne stariji od 48 sati; je u proteklih 14 dana imala kontakt s osobom zaraženom SARS-COV-2 virusom; ima neki od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između sudionika (posjetitelja, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od dva metra preporučuje se između i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporuča se razmak od četiri metra između posjetitelja i izvođača na sceni.

U slučaju potrebe za stojećim mjestima bez stojećih stolova preporuča se omogućiti najviše 100 stojećih mjesta u zatvorenom i na otvorenim prostorima. Dozvoljen broj posjetitelja u zatvorenim prostorima je 500, a na otvorenim 1.000.

Za potrebe vođenja evidencije posjetitelja prikupljat će se osnovni podatci posjetitelja: ime, prezime i broj telefona. Evidenciju je nužno čuvati 14 dana.

Detaljne preporuke možete pročitati klikom na priložene dokumente ispod ili ih pogledati na linku.

foto: unsplash

Tagovi: hzjz, koncert, manifestacije, preporuke, publika,

Više iz kategorije