Novogodišnji koncert Ansambla Antiphonus u Crkvi sv. Katarine uz Bachov “Magnificat”

Pod 'božanskim' svodom Crkve sv. Katarine, u nedjelju 30. prosinca, posve u blagdanskom ruhu, Antiphonusovci će u punom dvanaesteročlanom sastavu publiku ugrijati čarobnim "Magnificatom"

  • Kultura
  • Objavljeno 26.12.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Ususret novoj godini, Ansambl Antiphonus najavljuje veliki novogodišnji koncert u nedjelju, 30. prosinca u Crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem Gradu, gdje će u punom sastavu i uz pratnju “reprezentacije” instrumentalista izvesti posebno osmišljen program u znaku Bachova “Magnificata” te “Dixit Dominusa” Jana Dismasa Zelenke.

“Uvijek inspirativan Ansambl Antiphonus, pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija, donosi originalne interpretacije klasičnih remek-djela koje su ‘ono nešto više od same glazbe’, a za ulazak u Novu 2019. godinu, iz svoje su glazbene kutijice ‘izvukli’ veličanstven program”, stoji u najavi.

Pod ‘božanskim’ svodom Crkve sv. Katarine, u nedjelju 30. prosinca, posve u blagdanskom ruhu, Antiphonusovci će u punom dvanaesteročlanom sastavu publiku ugrijati čarobnim “Magnificatom” Johanna Sebastiana Bacha i “Dixit Dominusom” majstora češkog baroka Jana Dismasa Zelenke, i to uz pratnju cijele ‘reprezentacije’ instrumentalista te Pavla Mašića na novim crkvenim orguljama.

Kao uvertira najavljena je Bachova kantata BWV 29, “kao izvjesni Te Deum za proteklu godinu”, ali i u čast novim orguljama.

“Svjetlo na prosvjetljenje naroda sjaji osobito u Božićno vrijeme, to jest poslije Božića. I tako, poslije Adventa, ali najljepšeg, dolaze i najblistaviji koncertni programi da nam okrune kraj godine i razgale srca u razdoblju slatke prednovogodišnje dokolice”, poručio je maestro Fačini.

Tagovi: antiphonus, koncert, nova godina,

Više iz kategorije