Novo izvješće “Štampara” o broju novooboljelih u Zagrebu

Objavljujemo izvještaj o novooboljelima u Zagrebu s izmijenjenim brojkama...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 29.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u četvrtak je djelomično izmijenio svoje današnje izvješće o broju novooboljelih u Zagrebu, te u izvješću medijima naveo nove brojke za škole i Karantenu Grada Zagreba.

Objavljujemo izvještaj o novooboljelima u Zagrebu s izmijenjenim brojkama.

U Zagrebu 546 novooboljelih od covida-19

Po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 546 novooboljelih od covida-19, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

U  “Štamparu“ je obavljeno 1213 testiranja, a 372 nalaza su bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 660 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 1012 osoba.

Od 660 obrađenih pozitivnih osoba, njih 348 su kontakti pozitivnih osoba, kod dvije se spominje mogućnost zaraze u zdravstvenim ustanovama, a kod njih 15 na radnom mjestu.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa kod 31 učenika i šest nastavnika osnovnih te pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 674 učenika osnovnih i 106 učenika srednjih škola.

U Zagrebu je trenutno 3335 aktivnih slučajeva, a u Karanteni Grada Zagreba nalazi se sedam osoba.

Na Zagrebačkom velesajmu jučer su cijepljene 4772 osobe.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: brojke, covid, koronavirus, oboljeli, štampar, zagreb,

Više iz kategorije