U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
U javnosti se često postavlja pitanje: “Trebaju li osobe koje su preboljele COVID-19 nositi maske u situacijama koje su propisane Odlukama Stožera civilne zaštite i preporukama epidemiološke struke ili ne?”
Također uskoro ćemo započeti s cijepljenjem pa se u javnosti često stjecanje imuniteta cijepljenjem smatra situacijom nakon koje nije potrebno nositi masku.
“Odgovor na to pitanje je da mi još uvijek ne znamo kakav je utjecaj imunosti na bolest, bilo da je stečena uslijed preboljele bolesti ili cijepljenjem, na mogućnost transmisije odnosno prenošenja bolesti na druge. Naime, imunost na bolest ne sprječava mogućnost da se virus naseli na sluznicu nosa i grla i da se kapljicama ili aerosolom prenese na druge osobe”, navodi se u najnovijim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
“Stoga će još neko vrijeme imunost na bolest i obveza nošenja maski morati koegzistirati te ne treba očekivati da ćemo brzo biti oslobođeni obveza nošenja maski”, dodaje se.
foto: unsplash
U zagrebačkom restoranu RougeMarin dogodila se prava kulinarska božićna čarolija, u kojoj su sudjelovali poznati gastro influenceri koji su pripremili jela od superfood namirnice palente Čakovečkih mlinova
Posjetitelji će na Danu otvorenih vrata imati prilike saznati više informacija o kadetskoj službi, o prijediplomskim i diplomskim sveučilišnim studijskim programima Vojno vođenje i upravljanje, Vojno inženjerstvo, Vojno pomorstvo, zanimanju vojni pilot te vojni kontrolor zračnog prometa...