Nakon muljaže s HNS-ovom ‘fantomskom’ tvrtkom, Grad Zagreb ima novi plan za devastirane Svetice

VJERUJETE LI DA ĆE SE OVO OSTVARITI?

  • Sport
  • Objavljeno 12.04.2019
  • Piše: Nikol Boljfetić

Nakon što se na Sveticama trebao izgraditi kamp hrvatske nogometne reprezentacije, od kojega se navodno odustalo zbog, čini se, sumnjive tvrtke koje je HNS otvorio u tu svrhu, iz Grada Zagreba otkrivaju da imaju novi plan za devastirane Svetice.

“Prema projektnom zadatku zadržavaju se dva postojeća nogometna igrališta, a od vanjskih terena planiraju se još i košarkaška. U planu su i zatvoreni prateći prostori u koje su uključene svlačionice, sanitarije, teretana, sauna, klupski prostori i spremišta”, kazao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić za Večernji.

Prema njegovim navodima, natječaj za ovaj projekt mogao bi biti raspisan ove ili iduće godine.

“Prema programu kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti u 2019. godini, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet u postupku je prikupljanja cjelokupne dokumentacije za pokretanje javnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja ŠRC Svetice”, objašnjava Bilić i dodaje da će se po završetku javnog natječaja pristupiti “pregovaračkom postupku s izrađivačem prvonagrađenog rada”, a nakon što se s njim sklopi ugovor o izradi projektne dokumentacije, ide izrada glavnog projekta nakon čega se treba ishoditi potvrda na glavni projekt te građevinska dozvola

“Tek nakon pravomoćnosti građevinske dozvole može se pristupiti raspisu javne nabave za izvođenje radova te potom i gradnji”, zaključuje Bilić.

Devastiranje Svetica i fantomska tvrtka Šukera, Mamića i Vrbanovića

Prema svemu navedenom, još će nekoliko godina proći dok na opustošenim Sveticama ne iznikne nešto. Podsjetimo, ondje se nalazio prostor za rekreativce sve do dogovora zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika HNS-a Davora Šukera o izgradnji nogometnog kampa na tom prostoru.

Ugovor je potpisan 2014. godine, a dvije godine kasnije HNS je osnovao ‘fantomsku’ tvrtku Svetice sport koja je trebala biti odgovorna za izgradnju kampa. Osnivanjem ove tvrtke cijena nogometnog kampa naglo je porasla te je Grad Zagreb trebao potpisati aneks ugovora o izgradnji kampa.

Međutim, imena koja su sjedila u Nadzornom odboru tvrtke Svetice sport privukla su pažnju javnosti na ovaj slučaj. Naime, riječ je o predsjedniku HNS-a Davor Šuker, ali i nepravomoćno osuđenima za izvlačenje novaca iz GNK Dinamo – Zdravku Mamiću i Damiru Vrbanoviću.

Ovo je bilo dovoljno da se stvori pritisak javnosti i gradskih zastupnika te je HNS od kampa odustalo. Zanimljivo, tvrtka Svetice sport trenutno je u procesu likvidacije.

 

Foto: Screenshot

Tagovi: grad zagreb, svetice,

Više iz kategorije