Najava: Q’Art donosi dan kreativnosti i zabave na Trnjanskoj Savici

Festival-akcija Projekt Ilica: Q'art, jedno od najznačajnijih kulturnih događanja u Zagrebu, najavljuje svoju nadolazeću manifestaciju posvećenu važnosti pitke vode i higijenskih uvjeta.

  • Lifestyle
  • Objavljeno 13.05.2024
  • Piše: Danilo Maričević

Festival-akcija Projekt Ilica: Q’art, jedno od najznačajnijih kulturnih događanja u Zagrebu, najavljuje svoju nadolazeću manifestaciju posvećenu važnosti pitke vode i higijenskih uvjeta. Festival će se održati u parku Marije Ružičke Strozzi na Trnjanskoj Savici u nedjelju, 19. svibnja 2024. godine, s početkom u 14:00 sati i trajanjem do 20:30 sati.

Festival će obuhvatiti bogat program aktivnosti namijenjenih svim generacijama pa će tako posjetitelji moći uživati u glazbenom programu Tritonus glazbeni tečajevi kada će se izvedbama predstaviti njihovi polaznici. U 18:15 sati nastupati će Gypsy Swing Quartet Spirologija koji će dodati notu veselja festivalu s svojim virtuoznim svirkama.

Osim glazbenih nastupa, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u različitim radionicama i aktivnostima. Salon ljepote na cesti bit će otvoren od 15:00 do 18:00 sati, gdje će Asaad Alhusein pružati usluge friziranja ispod drveta.

Bogati radionički program obuhvatit će niz aktivnosti za sve uzraste. Od 16:00 do 17:15 sati Zagreb Centar održat će radionicu Odgoj s Glazbom namijenjenu djeci u dobi od 3 do 6 godina. Tijekom cijelog festivala bit će organizirano crtanje vodom, bojom i pjenom, radionice koje donosi mARTine.

Modelarski klub Ferdinand Budički priprema zanimljivu radionicu Vožnja Modela Automobila, dok će DVD Trnje pripremiti vježbe i igre za najmlađe. Uz to, od 15:00 do 16:00 sati, bit će održana pričaonica Vila Mila Bajke Tka: Kraljeva Kći pod vodstvom Maje Stanković. Za ljubitelje aktivnog odmora bit će organizirano Za veslanje na savi, veslamo na travi od 15:00 do 18:00 sati u suradnji s Kanu klubom Končar. Keramičarska radionica Sanje Fališevac bit će otvorena od 15:00 do 18:00 sati, pružajući posjetiteljima priliku da se izraze kroz umjetnost keramike. KGZ-Knjižnica Savica donosi posebnu radionicu Pričopecalište & spoj na slijepo od 15:00 do 19:00 sati. Od 16:00 do 17:30 sati bit će organizirane tri različite radionice: Livadna bauštela fantastičnih svjetova od Društva za znanstvenu fantastiku SFera, Joga u parku – učenje jezika kroz pokret pod vodstvom Ive Đanović te Nježna joga na stolicama za starije pod vodstvom Branke Valčić. U terminu od 17:30 do 19:00 sati bit će održane dvije radionice: Imena naših Ulica na kojoj će se izrađivati ukrasno upotrebni predmeti, a voditi će ih Verice Stepić i Dolores Kranjčić Šantek, te Ponesi dekicu i oslobodi pisca u sebi, radionica pisanja pod vodstvom Branke Valčić.

Q’ART festival-akcije prilike su za mlade umjetnike da pokažu svoje radove stoga će studenti sa Akademije Likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Tekstilno tehnološki fakultet sa Sveučilišta u Zagrebu imati priliku pokazati svoje talente.

Tagovi: festival, projekt ilica, Q'ART, Trnjanska Savica,

Više iz kategorije