Nadbiskup Gallagher posjetio zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca

Nakon što je razgledao zagrebačku prvostolnicu, mons. Gallagher istaknuo je veliko zadovoljstvo što je ju je imao priliku posjetiti i upoznati njezine znamenitosti.

  • Kultura
  • Objavljeno 13.10.2018
  • Piše: Alan Srčnik

Zadnjeg dana boravka u Zagrebu, tajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Paul Richard Gallagher posjetio je zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca.

Mons. Gallaghera dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te rektor katedrale preč. Josip Kuhtić, a visokog je gosta mons. Šaško upoznao s povijesnim razvojem zagrebačke katedrale i njezinim znamenitostima. Zatim je mons. Gallagher posjetio grob bl. Alojzija Stepinca, gdje se zadržao u molitvi.

Nakon što je razgledao zagrebačku prvostolnicu, mons. Gallagher istaknuo je veliko zadovoljstvo što je ju je imao priliku posjetiti i upoznati njezine znamenitosti.

“Vidim da je ova katedrala simbol katoličkog života u Hrvatskoj i u gradu Zagrebu. Radostan sam što sam imao priliku moliti se na grobu blaženog Alojzija Stepinca. Kao svećenik i biskup, molio sam njegovu pomoć da što dublje živim svoje poslanje. Primjer njegova mučeničkog života rječito govori. Govori o osobi koja je dala sve za Krista i narod Božji. Više od toga se ne može tražiti“, rekao je mons. Gallagher.

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Gallagher uputio se zatim u Nadbiskupski dvor, gdje se s domaćinom kardinalom Bozanićem zadržao u bratskom razgovoru.

S njim su razgovarali i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, tajnik u Odsjeku za odnose s državama Državnog tajništva Svete Stolice mons. Giovanni Gaspari, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

(Hina)

FOTO: HINA/ Zagrebačka nadbiskupija/ ik

Tagovi: alojzije stepinac, crkva, Gallagher,

Više iz kategorije